SsangYong Korando - korejské zmrtvýchvstání

Tagy:  korando, suv, dostupné suv, prodej, korejské

Sponzorované odkazy:

SsangYong Korando - korejské zmrtvýchvstání

Korejská automobilka SsangYong utekla v Evropě hrobníkovi z lopaty. Nyní se zde opět pokouší prorazit s novou generací SUV modelu Korando. Je dobře, že se automobilka designově ustálila a neposílá na trh žádný podivně vyhlížející experiment po vzoru minulých vozů. Korando je evropsky vyhlížející vůz, který si jistě najde vícero motoristů než předchozí nepovedené modely.

SsangYong Korando, zdroj: ssangyong.czSsangYong Korando, zdroj: ssangyong.cz

Celkově vůz působí čistým až nenápadným dojmem, což ovšem neznamená, že by se nelíbil. Přesto bude nejspíše Korando více oslovovat konzervativnější motoristy (kterých je ovšem v Evropě mnoho). Přední část Koranda je rozpoznatelná díky tmavé mřížce chladiče s chromovým ohraničením. Boční linie, která stoupá směrem k zádi je doplněna širokým C-sloupkem a je ukončena zadními světlomety. Zadní části vozu dominují především dvě koncovky výfuku. Interiér přináší pro řidiče kromě špičkové ergonomie a perfektního pohodlí i použití antibakteriálních materiálů. Tyto jsou použity na ovladačích elektrického stahování oken, ovládání klimatizace, audiosoustavy (včetně ovladačů na volantu) a voliče manuální i automatické převodovky.

SsangYong Korando – palubní deska, zdroj: ssangyong.czSsangYong Korando – palubní deska, zdroj: ssangyong.cz

Prvky výbavy

Bohatost výbavy Koranda je rozdělena do tří stupňů, a to Active, Comfort a Executive. Základem je Active. Již tato výbava však obsahuje bezpočet bezpečnostních prvků jako je šestice airbagů, ABS, ESP, předepínače předních bezpečnostních pásů nebo aktivní opěrky hlavy u řidiče a spolujezdce. Dále je Korando ve výbavě Active dodáváno například s šestnáctipal­covými koly z lehkých slitin, centrálním zamykáním, alarmem a dálkovým ovládáním, manuální klimatizací, tempomatem, elektrickým ovládáním všech oken i zrcátek, tónovanými okny, vyhříváním předního okna pod stěrači nebo i metalickým lakem, který je u většiny automobilek za příplatek.

SsangYong Korando, zdroj: ssangyong.czSsangYong Korando, zdroj: ssangyong.cz

Technické parametry a cenovka

Délka vozu je 4410 mm, šířka 1830 mm, výška 1710 mm (včetně střešních ližin) a rozvor 2650 mm. Objem zavazadelníku je 486 litrů. Co se týče motorů, v nabídce je pouze dvoulitrový vznětový čtyřválec. Vybírat je možné pohon (4×2, 4×4) a také z převodovku (šestistupňový automat nebo manuál). Cena začíná na 579 900 Kč s DPH (manuální převodovka a výbava Active) a končí u 769 900 Kč s DPH (automatická převodovka a výbava Executive).

Untitled Document
Motory
e-XDi 200 2WD
e-XDi 200 4WD
Zdvihový objem [cm3]
1998
Převodovka
6M
6M
6A
Výkon [kW/min-1]
129 / 4000
Točivý moment [Nm/min-1]
360 / 2000–3000
Max. rychlost [km/h]
179
179
186
Kombinovaná spotřeba [l/100 km]
6
6,4
7,5

 

Článek SsangYong Korando - korejské zmrtvýchvstání byl publikován 23. května 2011 v 00.00 v rubrice Auta. Autorem článku je Pavel Mach. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.