Mercedes-Benz ML - úsporný dům na kolech

Tagy:  Mercedes, Benz, M, ML, SUV, luxus, luxusní

Sponzorované odkazy:

Mercedes-Benz ML - úsporný dům na kolech

Mercedes-Benz ML je novinkou stuttgartské automobilky s trojcípou hvězdou ve znaku. Je zástupcem velkých SUV, v portfoliu značky se řadí mezi opulentní GL a kompaktní GLK. Jeho přímými konkurenty jsou např. BMW X5 či ingolstadtské Audi Q7. Hlavním odbytištěm nového mercedesu budou USA, proto se přímo tam také vůz vyrábí a do Evropy se dováží přes Atlantik.

Zdroj: www.mercedes-benz.deZdroj: www.mercedes-benz.de

Konec nenasytných mastodontů

Doby, kdy velká SUV konzumovala i trávu u silnice a ze svých majitelů činila stálé zákazníky čerpacích stanic jsou již naštěstí pryč. Základ motorové nabídky tvoří totiž dvojitě přeplňovaný čtyřválec o objemu 2143 ccm (150 kw, 500 N.m), který se dodává mnoha modelových řad od „céčka“ zastupujícího střední třídu až k luxusní třídě S. Ve všech vozech vyniká skvělou spotřebu – i v tomto zavalitém 2150 kg vážícím SUV dosahuje spotřeby 6 litrů nafty na 100 km. Jen o osm desetin litru žíznivější je potom výkonný naftový třílitrový šestiválec se 190 kilowatty a téměř náklaďákovými 620 Newtonmetry. Ten vozu udělí téměř absolutní pružnost, přičemž stokilometrové rychlosti dosáhne za 7,4 s a ručička tachometru se zastaví na 224 km/h. Oba turbodiesely si k úsporné jízdě pomáhají kromě systému start-stop, odlehčení karoserie, snížení jízdních odporů také vstřikováním močoviny spalovacích prostor motoru. Benzinové agregáty jsou zastoupeny provedením ML 350 BlueEfficiency. Jedná se o atmosferický benzinový motor o objemu 3,5 litru s výkonem 225 kw a točivým momentem 370 N.m. S tou motorizací vůz zrychlí na stokilometrovou rychlost za 7,6 s a dosáhne 240 km/h. Normovaná spotřeba činí 8,5 l/100 km, v praxi se dá čekat apetit kolem 10 litrů. Motor jistě pružností nedosáhne výkonů naftového šestiválce, navíc je jeho provoz nákladnější – jako vrchol nabídky lze označit tedy právě třílitrový turbodiesel.

Královský interiér

Pětimístný interiér nabídne až přebytek místa pro všechny cestující, kteří jsou navíc obklopeni nejvybranějšími materiály. Se vzdušností interiéru koresponduje i velikost zavazadelníku plných 690 litrů. Tohoto prostoru muselo být dosaženo samozřejmě ohromnými vnějšími rozměry vozu – délkou 4,8 m, šířkou 1,93 m, výškou 1,8 m, a hlavně rozvorem 2,92 m – ty mu přinášejí typický zavalitý vzhled.

Zdroj: www.mercedes-benz.deZdroj: www.mercedes-benz.de

Cena srovnatelná s konkurencí

Základní cena se dostane lehce pod 1,5 milionu korun, je tedy srovnatelná, ba přímo stejná jako u konkurence. Za svoje peníze potom dostanete velmi prostorný, precizně zpracovaný a reprezentativní vůz. Zdroj: www.mercedes-benz.deZdroj: www.mercedes-benz.de

Článek Mercedes-Benz ML - úsporný dům na kolech byl publikován 20. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Auta. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...