Umíte ušetřit na povinném ručení přes internet?

Tagy:  pojištění, srovnání, online, povinné ručení, 2012, aktuální, levné

Umíte ušetřit na povinném ručení přes internet?

Provoz motorového vozidla sebou nese možné riziko škody na majetku a zranění osob. Riziko se dále zvyšuje díky hustému silničnímu provozu, především ve městech. Škody a další skutečnosti minimalizuje pojištění vozidel. Podle zákona 168/1999 Sb. o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, toto pojištění povinné. Nejčastěji se zde setkáváme s termínem povinné ručení. Vedle povinného ručení je možné si sjednat také havarijní a další doplňková pojištění.

Povinné ručení

Z povinného ručení má pojištěný právo, aby za něj v případě pojistné události pojistitel nahradil škodu vzniklou jiným účastníkům provozu. Vztahuje se na každou osobu, která odpovídá za škodu způsobenou provozem vozidla uvedeného v pojistné smlouvě. Jak již bylo řečeno, je toto pojištění povinné. V případě nesjednání zákonného pojištění může být viník pokutován až do výše 40 000 Kč. K této částce se samozřejmě přičítá suma za případně způsobenou škodu. Podle novely zákona je jediným platným dokladem o pojištění vozidel podepsaná zelená karta. V případě jejího nepředložení při silniční kontrole nebo při předložení zelené karty bez podpisu, hrozí majiteli vozu pokuta 1500,– až 3000,– korun.

Každoroční poplatek za povinné ručení je částka, kterou můžeme snížit. Pro srovnání je k dispozici online ceník povinného ručení, který naleznete na adrese http://iruceni.cz/…uceni-cenik/. Ušetřit je možné zejména při online sjednání povinného ručení pomocí webu http://iruceni.cz/. Srovnání pojištění obsahuje všechny druhy vozidel (auta, motocykly, dodávky, vozíky, obytné přívěsy, atd.). Nejdříve si nastavením filtrů (motorové vozidlo, objem válců, výkon, rok výroby vozidla, atd.) vyberete, pro vás nejlepší, nabídku pojišťoven na našem trhu. Poté si nejvýhodnější pojištění odpovědnosti z provozu vozidla zařídíte. To vše z pohodlí domova. Tento způsob vyřizování povinného ručení ušetří peněženku a zejména čas, protože odpadá zdlouhavé obíhání jednotlivých pojišťoven.

Nesjednání povinného ručení je díky současné situaci na pozemních komunikacích krajně nerozumné. Pojišťovny nabízejí množství výhod, například asistenční služby. Sjednání pojištění je jednoduché a díky možnosti online cenového porovnání zjistíte, který produkt vám vyhovuje nejvíce.

pojistná událost, autor: Miika NiemelA¤pojistná událost, autor: Miika NiemelA¤

Článek Umíte ušetřit na povinném ručení přes internet? byl publikován 23. července 2012 v 08.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavel Mach. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...