Seat Mii: Malý dravec do města

Tagy:  Seat Mii, kompaktní vůz, město, bezpečnost, styl, multimediální technika, Škoda Citigo, VW Up!, Peugeot 107, Citroën C1, Toyota Aygo

Sponzorované odkazy:

Seat Mii: Malý dravec do města

Do segmentu mini vozů vstupuje další automobilka z koncernu Volkswagen. Španělský Seat Mii prý nabízí nekonečně mnoho příležitostí. Jak se mu ale bude na českém trhu dařit je otázkou, konkurence zde je neskutečně silná.

Seat Mii je díky rozměrům ideální dopravní prostředek do města a zájemci si mohou vybrat, jestli upřednostní tři nebo pět dveří. Motorizace vozu spočívá v hospodárných litrových agregátech (kombinovaná spotřeba 4,5 litru), lze zvolit výkon 60 nebo 75 koní, které z vozu dostanou až 171 km/h. Lze také vybírat mezi automatickou a manuální převodovkou. Pro delší cesty se pak může hodit tempomat a pro krizové situace ABS.

Vůz vypadá zvnějšku dynamicky, dojem umocňují výrazné linie vozu táhnoucí se od dynamické přídě až k zádi. Podle výrobce jsou výrazné, aktivní, zdatné a drzé. Přední halogenové světlomety i zadní svítilny jsou výrazné a netradiční. Za povšimnutí stojí i profil s tónovanými skly bočních oken, klikami dveří a vnějšími zpětnými zrcátky v barvě karoserie. Na výběr jsou 14“ nebo 15“ kola, která již jen podtrhnou image majitele. V nabídce jsou pak modely Seat Mii Reference, Seat Mii Style, Seat Mii Style Sport a Seat Mii Style Chic.

Vůz pro dívky a ženy

Vůz by se měl líbit hlavně ženám a tomu odpovídá i nabízená paleta barev. Je pestrá od žluté Sunflower přes červenou Tornado a černou Deep až po bílou a stříbrnou Reflex. Vše se již tradičně nabízí jako nemetalický, metalický a speciální lak. Bohatá je také nabídka vnitřního obložení a zájemce si tak může vůz sestavit přesně dle svého vkusu.

Pro městský provoz bude jistě neocenitelný zadní parkovací senzor. Již tak je parkování „hračka“ s kompaktními rozměry a díky tomuto elektronickému pomocníkovi se již dá zaparkovat snad kdekoliv. Bezpečnější bude i jízda po městě – městský bezpečnostní asistent detekuje překážky před vozem, a pokud je rychlost nižší než 30 km/h, automaticky vůz zastaví. Přes palubní počítač pak lze sledovat spotřebu paliva, dojezd, venkovní teplotu, otáčky motoru nebo další zajímavé informace o autě.

Seat Mii je vůz, který by se měl líbit hlavně ženám. Foto: www.seat.czSeat Mii je vůz, který by se měl líbit hlavně ženám. Foto: www.seat.cz

Motoristy, resp. motoristky, jistě potěší nejnovější multimediální technika, kterou tvoří přenosný přístroj SEAT Media systém. Jedno zařízení s 5“ dotykovým displejem kombinuje navigační systém s hlasovým ovládáním a handsfree Bluetooth, které kromě telefonování umí i číst SMS zprávy. Je možné přes displej sledovat také rádio s MP3 a CD přehrávačem (disponuje čtečkou paměťových karet MicroSD a vstupem AUX-in a umožňuje nastavit každý reproduktor ve voze unikátně)i palubní počítač.

Konstruktéři mysleli samozřejmě i na bezpečnost. Vůz je proto „vybaven nejmodernějšími a nejvyspělejšími systémy z oblasti aktivní a pasivní bezpečnosti“, jak říká Seat. Podobně jako modely Ibiza a Alhambra získal vůz nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti v testech Euro NCAP.

Kompaktní vozy jsou z hlediska bezpečnosti podceňované, Seat Mii ale získal v testech Euro NCAP 5 hvězdiček. Foto: www.seat.czKompaktní vozy jsou z hlediska bezpečnosti podceňované, Seat Mii ale získal v testech Euro NCAP 5 hvězdiček. Foto: www.seat.cz

Je to všechno hezké, ale…

Přestože je Seat Mii atraktivní auto zejména pro městský provoz, v ČR rozhodně nebude mít lehkou situaci. Doma je tradičně silná Škoda s podobným modelem Citigo, prodává se i koncernoví VW Up! a oba tyto vozy mají výhodu, že se na českém trhu objevily dříve. Rovněž oblíbená jsou i „trojčata z Kolína“, tedy Peugeot 107, Citroën C1 a Toyota Aygo.

Článek Seat Mii: Malý dravec do města byl publikován 31. ledna 2013 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...