BMW řady 7: Nejluxusnější vozy z Mnichova

Tagy:  BMW řady 7, luxus, elegance, sedan, Německo, úsporné motory, xDrive, ActiveHybrid, TwinPower Turbo

Sponzorované odkazy:

BMW řady 7: Nejluxusnější vozy z Mnichova

V široké škále modelů německého výrobce BMW lze nalézt i luxusní limuzíny. Ty nejlepší spadají již od roku 1977 do modelové řady 7, která je bezpečná, komfortní, elegantní a dynamická. V druhé polovině loňského roku pak byla představena nejnovější generace.

Rozměry se u nového vozu změnili minimálně, sportovně elegantní silueta s dlouhým rozvorem a krátkými převisy zůstává poznávacím znamením řady 7, mírně upravena byla záď. Po důkladné práci v aerodynamickém tunelu je koeficient odporu vzduchu 0,28. Hlavní změnou jsou zcela nové přední světlomety. Při čelním pohledu pak na masce vynikají nové „ledvinky“ s rozměrnějším chromovaným rámečkem. Ukazatele směru nově našly umístění v bočních zrcátkách.

Záď doznala oproti předešlé generaci drobných úprav. Foto: www.press.bmwgroup.comZáď doznala oproti předešlé generaci drobných úprav. Foto: www.press.bmwgroup.com

Luxus a pohodlí

Exkluzivita a luxus na řidiče dýchá také z designu interiéru. Jemně zakřivené tvary, kvalitní materiály jako kůže a elegantní kombinace barev – tak si v BMW představují elegantní prostor pro náročné motoristy. Vše samozřejmě s důrazem na skvělou ergonomii, cestující na zadních sedadlech ocení zábavní systém s displejem, který má úhlopříčku 9,2 palce a budí dojem, že se vznáší před sedadlem.

Interiér působí luxusně a elegantně. Foto: www.press.bmwgroup.comInteriér působí luxusně a elegantně. Foto: www.press.bmwgroup.com

Díky dodatečnému tlumicímu materiálu v karoserii je nový model lépe odhlučněný a díky tomu je ještě lepší poslech audiosystému s šestnácti reproduktory, z nichž centrální na přístrojové desce za tmy svítí individuálně volitelnou barvou a tím dotváří pohodovou atmosféru. Dále je zde poprvé na přání dodávaný multifunkční přístrojový displej. Dle zvoleného jízdního režimu (COMFORT, ECO PRO a SPORT) se mění vzhled a obsah informací na displeji.

Výkonné motory šetří palivo

Bavorská automobilka se snaží o postavení nejvíce inovativního sedanu v luxusním segmentu. Poháněcí ústrojí bylo přepracováno, aby bylo dosaženo lepšího výkonu a hospodárnosti. U všech motorizací přenáší výkon tradičně na zadní nebo na všechny čtyři kola inteligentní osmistupňová samočinná převodovka, která pomáhá snižovat spotřebu paliva a emise, stejně jako funkce Auto Start Stop, rekuperace kinetické energie a druhá generace voliče jízdních režimů s módem ECO PRO.

Motory jsou vzhledem ke kategorii vozu velmi úsporné. Foto: www.press.bmwgroup.comMotory jsou vzhledem ke kategorii vozu velmi úsporné. Foto: www.press.bmwgroup.com

Na výběr je BMW 760i s dvanáctiválcovým motorem, který z nuly na sto zrychlí za 4,6 vteřin, dosáhne 250 km/h, než zasáhne omezovač a na sto kilometrů si vezme 12,8 litrů. Další modely jsou 740i s novým řadovým šestiválcem a BMW 750i s přepracovaným vidlicovým osmiválcem. Také šestiválcové turbodiesely (BMW 730d a BMW 740d) se vyznačují zvýšeným výkonem při snížené spotřebě 5,6 litru na 100 km. Nové BMW 750d xDrive je poháněno novým vznětovým šestiválcem TwinPower Turbo, který je podle BMW nejvýkonnějším motorem svého druhu na světě. Kromě toho disponuje inteligentním pohonem všech kol, který lze na přání dostat i u jiných modelů. Byla představena také druhá generace modelu BMW ActiveHybrid 7 s novým řadovým šestiválcem.

Konkurentem pro BMW sedmé řady je tradičně němečtí výrobci Mercedes-Benz s vozy ve třídě S, Audi, sportovně orientovaný britský Jaguar nebo Lexus. Luxusní sedan je také Volkswagen Phaeton.

BMW řady 7 jsou ty nejluxusnější vozy, jaké bavorská automobilka nabízí. Foto: www.press.bmwgroup.comBMW řady 7 jsou ty nejluxusnější vozy, jaké bavorská automobilka nabízí. Foto: www.press.bmwgroup.com

Článek BMW řady 7: Nejluxusnější vozy z Mnichova byl publikován 15. dubna 2013 v 00.00 v rubrice Auta. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...