Dilema motoristy: Kde nakoupit?

Tagy:  autosalon, autoservis, benzinka, supermarket, diskont, nákup, příslušenství, plechové disky

Dilema motoristy: Kde nakoupit?

Příslušenství, různé nářadí i estetické doplňky pro auta lze koupit na mnoha místech od autosalonu přes servis, benzinku až po supermarkety. Každá možnost má své klady a zápory, nicméně nelze jednoznačně říct, která je ta jediná správná.

Kvalita něco stojí

Kdo si potrpí na kvalitu a je ochoten za ní zaplatit, může zvolit autorizovaný autosalon. Ostatně dokud má vůz v záruční době, ani nemůže použít jiný díl než originální a stejně musí případnou opravu nechat na mechanicích v autosalonu. Nicméně do autosalonu nejezdí nakupovat jen majitelé nových vozů. Tuto možnost využívají zejména příznivci určité značky, kteří chtějí mít vše „v týmových barvách“ a v patřičné kvalitě. Pokud chcete třeba disky na Ford nebo plechové disky Škoda, v autosalonu máte jistotu, že to bude skutečně pro vozy Ford nebo Škoda.

Další možností, kde nakoupit, je servis. Zde se sice dají také koupit originální náhradní díly a příslušenství, ale obvyklejší je smlouva se seriózním dodavatelem, který za kvalitu svých součástek ručí, přestože třeba nejsou přímo od výrobce daných vozů a jsou do jisté míry unifikované. Servis má obvykle dostatečný sortiment na skladu a co není, to lze objednat. Pořídíte tak všechno – žárovky, nové stěrače, disky na auto nebo třeba i tříramenný volant.

Když jsou pracovníci servisu féroví, doporučí to nejlepší – majitel malého auta do města určitě nebude potřebovat takové nářadí jako ten, kdo má off-road. Pokud ale pracovník servisu neoblomně doporučuje jen to nejdražší vybavení, je lepší poděkovat, odejít a pozeptat se jinde…

Koupit vše ne jednom místě lidi láká

Nakoupit se dá i na benzince. Zde je výhodou non-stop provoz, který nejvíce oceníte ve chvíli, kdy třeba po cestě domů v noci praskne žárovka, nebo když při dešti zjistíte, že ty staré stěrače přece jen už chtěly vyměnit. Nevýhodou je mírně omezený sortiment, který se musí o regály „dělit“ s potravinami a hračkami a ani cena nebývá zpravidla nejnižší. Ale kdo nehledí na korunu, může po natankování benzinu nakoupit i příslušenství pro vůz, které zrovna potřebuje, něco k snědku, noviny, třeba si i dobít kredit na mobil a nemusí zdlouhavě objíždět obchody.

Všechno na jednom místě se dá koupit i v různých supermarketech nebo diskontech. Kromě rohlíků a limonády si tak zákazník může koupit i vosk na auto, nové potahy nebo i pneumatiky. Kvalita však bývá dost nejistá. Nelze říct, že by toto zboží bylo vždy nekvalitní, ale je třeba mít se na pozoru. Proto se doporučuje kupovat zde jen takové zboží, které neohrozí bezpečnost při cestování. Použití nekvalitního autošamponu jistě nemůže mít takové následky, jako když si motorista koupí nekvalitní pneumatiky…Autoservis je jen jednou z mnoha možností, kde nakupovat. Foto: Martin SingrAutoservis je jen jednou z mnoha možností, kde nakupovat. Foto: Martin Singr

Článek Dilema motoristy: Kde nakoupit? byl publikován 12. listopadu 2013 v 08.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...