Vaničky do auta: Konec nepořádku v kufru

Tagy:  vaničky do kufru, pořádek, tuning, náhradní díly, pneumatiky Nokian

Vaničky do auta: Konec nepořádku v kufru

Mnoho motoristů vozí v kufru vozu mnoho více či méně potřebných věcí. Jejich společným znakem je, že když je člověk potřebuje, dlouho je hledá. Nepořádek, který nevypovídá nic pozitivního o majiteli, je další problém. Praktické řešení je pořídit si vaničku do auta…

Ať už po kufru „lítá“ nářadí, povinná výbava nebo jen nákup, vždy to nepříjemně působí na soustředěnost motoristy, neustále přemýšlí, zda se při posouvání po hladkém koberci něco nerozbije nebo nepoškodí. Ani nemluvě o tom, že když si zvykne na podivné zvuky při jízdě, nemusí pak nijak zvlášť reagovat na klepání či bouchání signalizující problém s autem.

Vaničky do kufru mohou tento problém elegantně vyřešit. Díky plastu, ze kterého jsou vyrobeny, jsou lehké, snadno omyvatelné a velkým plusem je tvarování přesně na konkrétní typ vozidla podle rozměrů kufru a výstupků v podlaze. Budou proto přesně pro vaše auto. Polyetylén, ze kterého jsou vaničky od firmy REZAW PLAST vyrobeny, je odolný vůči atmosférickým podmínkám, benzínu, oleji, čisticím prostředkům a dokonce i kyselinám. Jsou v podstatě nezničitelné. Protiskluzová úprava pak zajistí, že vanička zůstane na svém místě, stejně jako věci v ní uložené. A když už se něco v kufru přeci jen rozbije, třeba vajíčka z nákupu, vanička se snadno vyjme a opláchne proudem vody.

V nouzi oceníte pořádek

Jak už bylo zmíněno výše, vanička se hodí i pro případy, že motoristu potká na cestách nepříjemnost a musí si poradit sám. Hledat třeba krabičku s žárovkami po celém kufru, zatímco policista trvá na okamžité opravě té nesvítící jistě není nic příjemného. Pokud má ale tato krabička své místo ve vaničce na protiskluzovém podkladu, najde se celkem hned.

Vanička do kufru je způsob, jak si udržet čistotu v zavadlovém prostoru. Foto: www.autovybava.skVanička do kufru je způsob, jak si udržet čistotu v zavadlovém prostoru. Foto: www.autovybava.sk

Pravda, současné vozy již nejsou jako „embéčko“, kde si zručný domácí kutil dokázal vše spravit sám, ale mít po ruce nářadí a pár nejnutnějších součástek rozhodně není na škodu. Například náhradní díly Audi, které lze najít na této adrese rozhodně nejsou zboží, které musí nutně kupovat jen pracovníci servisu. I na těchto autech, které jsou synonymem pokroku a technické vyspělosti, je pořád dost součástek, které lze vyměnit v garáži.

Ostatně také pneumatiky stále ještě mění většina řidičů doma. Při této příležitosti je vždy dobré zkontrolovat rezervu. V situaci, kdy je v kufru auta nepořádek je to značně komplikovanější než když se jen uchopí vanička s věcmi a vyndá se. Samotné rezervní kolo není nutné měnit (a tím pádem mít neustále jedno nepotřebné v garáži), v případě defektu zvládnete jistě dojet nižší rychlostí i s jednou pneumatikou jiného vzorku, případně i jiné značky. Rozhodně ale dejte proraženou pneumatiku opravit co nejdříve a uveďte vše do pořádku. Nicméně přední výrobci se předhánějí a moderní pneu mají unikátní technologie, které minimalizují riziko problémů. Ale to rozhodně neznamená, že by měli motorista brát případný problém na lehkou váhu, i v dnešní době totiž může prorazit pneumatiku v jednom měsíci i dvakrát. Pak se lehkovážným řidičům může stát, že budou mít dvě prázdné pneumatiky.

Zodpovědnou jízdou se dá ale mnoha problémům předejít a proto je radno zejména v zimě za volantem neriskovat, jezdit s rozumem a v případě problémů zachovat chladnou hlavu. Většina potíží se pak vyřeší celkem snadno.

Článek Vaničky do auta: Konec nepořádku v kufru byl publikován 31. ledna 2014 v 17.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...