Auto na zpětný leasing

Auto na zpětný leasing

Potřebujete co nejrychleji získat finanční hotovost a banka Vám nepůjčí? Nezoufejte, jednou z možností, jak rychle a snadno získat finanční prostředky, je zpětný leasing. Jediné, co k tomu potřebujete, je vlastní automobil.

Co to vlastně zpětný leasing je?

Jedná se o specifickou formu financování, díky kterému je možné získat finanční prostředky rychleji než tomu je u bankovních spotřebitelských úvěrů. Nejčastěji se používá auto na zpětný leasing, jedná se tedy o tzv. půjčku na vlastní vůz.

Jaký předmět lze při zpětném leasingu použít?

Mělo by se jednat o předmět, který je zahrnutý jako zboží. Může se použít již předmět použitý, který je zahrnutý do majetku prodávajícího. Při zpětném leasingu se nejčastěji používají předměty jako automobily, různé technologie, výrobní zařízení, stroje atd.

Princip zpětného leasingu

Zpětný leasing je jednoduchou operací, která probíhá ve 4 etapách:

  • odkup automobilu
  • vyplacení finanční částky
  • sjednání leasingové smlouvy
  • splácení pravidelných měsíčních splátek

Celý princip spočívá v tom, že klient prodá leasingové společnosti svůj automobil. Ta mu za to zašle předem dohodnutou finanční částku a zároveň mu tento automobil obratem pronajme. Klient pak tento vůz splácí.

Po uzavření leasingové smlouvy se stává novým majitelem leasingová společnost a bývalý vlastník je nyní nájemcem. Po řádném splacení celé částky se klient opět stává majitelem vozu.

Výhody zpětného leasingu:

  • rychlé nabytí potřebných finančních prostředků
  • využití peněz na cokoliv
  • daňově uznatelný náklad
  • není potřeba žádný ručitel

Jaký automobil leasingová společnost koupí?

Zpětný leasing lze využít jak u nových vozidel, tak i u starších ojetých automobilů. Většina leasingových společností vykupuje automobily všechny značek i modelů. U starších ojetých vozidel však existují určitá omezení. Zde hraje roli nejenom stáří automobilu, ale také jeho celkový technický stav. Obecně vůz nesmí být starší více jak 7 let, na trhu však lze najít některé leasingové společnosti, které jsou ochotné odkoupit i starší vozidla.

Kolik za odkup automobilu dostanu?

Cena se odvíjí dle stáří vozidla, jeho stavu, modelu i značce. Leasingová společnost automobil odkoupí za cenu, která je snížená o akontaci.

Kdo může zpětný leasing využít?

Zpětný leasing automobilů mohou využít fyzické osoby a začínající nebo stávající podnikatelé, kteří již dosáhli plnoletosti, jsou způsobilí k právním úkonům a vlastní automobil. Příjem člověka zde nehraje žádnou roli.

Jaké doklady budete potřebovat?

Soukromé fyzické osoby při sjednání zpětného leasingu budou potřebovat občanský průkaz + další doklad totožnosti (např. pas, řidičský průkaz, rodný list, zbrojní průkaz) a originál technického průkazu vozidla. U živnostníků bude potřeba navíc dodat živnostenský list a v případě plátců DPH osvědčení o registraci DPH.

Právnické osoby musí předložit výpis z obchodního rejstříku, který nesmí být starší více než 6 měsíců, u plátců DPH osvědčení o registraci DPH a jednatel doloží svůj občanský průkaz + druhý doklad totožnosti. Cizinci místo občanského průkazu předkládají cestovní pas, řidičský průkaz a průkaz o povolení k pobytu.

Článek Auto na zpětný leasing byl publikován 23. července 2014 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...