Nový Opel Astra - štíhlý elegán

Tagy:  opel, astra, nový, 2015, model, nový opel astra, nový opel astra 2015,

Sponzorované odkazy:

Nový Opel Astra - štíhlý elegán

Nový, štíhlý, elegantní, designově na výši, inteligentní, úsporný, s výbornou konektivitou – to vše jsou pravdivá označení pro další generaci Opelu Astra. Na vědomost se dává, že nový Opel Astra je na obzoru!

Jedenáctá generace modelu Opel Astra je atletického vzevření a přitom 200 kg lehčí. Díky motorům nejnovější generace si co do tichého chodu, úspornosti i agility nezadá s těmi nejúspornějšími motoparťáky. A drží prvenství v nepřehlédnutelné konektivitě, protože je vybaven systémem OpelOnStar a premiéru drží i v infotainmentu díky vybavení IntelliLink R 4.0 s Apple CarPlay a Android Auto. Trojku prvenství pak završují inteligentní adaptivní světlomety IntelliLux LED.

Nový Opel Astra 2015 obsahuje technologie a asistenční systémy pro inteligentní podporu vozu, přičemž elegantní design je menších rozměrů než předchozí verze, ale zároveň nabízí více místa a větší komfort uvnitř vozu, včetně welnes sedadel s masážní funkcí, ventilací a nastavováním bočních částí. Nový Opel Astra bude mít světovou premiéru na podzim na frankfurtském autosalonu IAA.

Nový Opel AstraNový Opel Astra

Design elegantního sporťáka

Nová generace modelu Astra je postavena na zcela odlehčené o 200 kg lehčí architektuře, když vzorem jí byla vizionářská studie Monza, představená na frankfurtském autosalonu v roce 2013. U každého dílu se dbalo na kompaktnost a využití lehkých materiálů. Díky tomu hmotnost samotné karoserie klesla z 357 kg na 280 kilogramů. Podvozek využívá vysoce pevných ocelí, kompaktní pomocné rámy a snížení hmotnost obou náprav. Vůz tak působí mnohem sportovněji než dříve.

Motory nejnovější generace

Nový Opel Astra pohání skvadra nejnovější generace motorů. Pod kapotou mu vrní portfolium motorů o výkonu v rozpětí od 70 kW/95k do 147 kW/200k. V nabídce jsou jak zážehové, tak i vznětové agregáty o objemu až 1,6 litru. Ty kombinují nejvyšší účinnost s nejlepšími reakcemi a vysokou kulturou chodu.

  • turbodiesel 1.6 CDTI je k mání v několika výkonových stupních od 70 kW/95 k.
  • základním zážehovým agregátem je tříválec 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo o výkonu 77 kW/105 k.
  • premiéru má lehký nový čtyřválec 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, s nejvyšším točivým momentem 250 Nm o otáčkách od 1800 do 4000 min
  • ze stejné konstrukční řady, jako ECOTEC pochází přeplňovaný tříválec o obejmu 1,0 l a výkonu 107 kW/145k
nový Opel Astra má sportovně elegantní designnový Opel Astra má sportovně elegantní design

Velký prostor

Exteriér menší, interiér větší. Takto konstruktéři automobilky Opel upravili nový Opel Astra, když zkrátili rozvor o 2 centimetry, ale vnitřní prostor se přesto zvětšil. V kombinaci s nově tvarovanými sedadly mají cestující ve voze na zadních sedadlech o 35 milimetrů více prostoru pro nohy než v předchozí verzi. Design interiéru se vyznačuje malým počtem knoflíků a tlačítek a velkým barevným dotykovým monitorem na středové konzoli.

Nejlepší spojení s Opel OnStar

Opel v nové verzi zavádí nové technologie a inovace, a bude prvním modelem Opelu, který bude vybaven online asistenčním a servisním systémem Opel OnStar. Ten nabízí celou řadu bezpečnostních a komfortních služeb.

  • při nafouknutí airbagu systém automaticky vyšle nouzový signál operátorovi v záchranného dispečinku
  • operátor se pokusí spojit s posádkou vozu, aby zjistil, jakou pomoc potřebují
  • když posádka nereaguje, dispečink vyšle záchranáře
  • operátoři Opel OnStar jsou k dispozici 24 hodin denně po 7 dní v týdnu, po celý rok
  • a je obojetné zda řidič potřebuje cestovatelskou radu či jinou asistenční službu, operátor mu vždy pomůže
  • v nové Opelu Astra má premiéru nová generace infotainmentu IntelliLink
  • ten umožní připojení smartfonů prostřednictvím Android Auto a Apple CarPlay
  • systémy jsou navrženy tak, aby reprodukovaly nejčastěji využívané funkce smartfonů

IntelliLux LED®

Novinku a významným bezpečnostním prvkem v novém Opelu Astra je inteligentní inovativní osvětlovací systém segmentovaných LED světlometů Matrix nové generace IntelliLux LED®. Je patentovaný značkou Opel, a umožňuje jízdu s trvale zapnutými dálkovými světly, aniž by byli oslňováni jiní řidiči a účastníci provozu. Nový světelný systém tvoří celkem 16 segmentů ze světelných diod LED, umístěných po osmi na každé straně vozu. Automaticky a kontinuálně adaptují intenzitu a rozdělení světelného paprsku podle aktuální dopravní situace.

příjemný je menší exteriér a větší interiérpříjemný je menší exteriér a větší interiér

Systém využívá kameru Opel Eye pro monitorování pohybu jiných vozidel. Jakmile vůz opustí obec, automaticky se aktivují dálková světla – a zůstanou trvale zapnutá. V rychlosti 80 km/h zaregistruje řidič objekty u kraje silnice o 30 až 40 metrů dříve, než ve voze s konvenčními halogenovými nebo xenonovými tlumenými světly. Díky tomu může řidič reagovat asi o 1,5 sekundy dříve.

Další bezpečnostní, asistenční a komfortní systémy

Nový Opel má k dispozici mnohé další bezpečnostní, asistenční a komfortní systémy, z nichž některé jdou do této třídy vozu vůbec poprvé.

nový Opel má mnohé bezpečnostní, asistenční a komfortní systémynový Opel má mnohé bezpečnostní, asistenční a komfortní systémy
  • systém čtení dopravních značek Traffic Sign Assistant
  • asistenční systém pro jízdu v jízdních pruzích Lane Keep Assist
  • systém indikace odstupu Distance Indication
  • výstraha před kolizí s automatickým nouzovým brzděním Forward Collision Alert aCollision Imminent Braking
  • správnou rychlost udržuje tempomat s omezovačem rychlosti
  • komfort jízdy zvyšuje parkovací asistent Advanced Park Assist
  • při zařazení zpátečky se aktivuje couvací kamera
  • asistenční systém Side Blind Spot Alert registruje automobily v prostoru v okruhu 3 metrů kolem vozu, kam nevidí zpětná zrcátka

Zdroj foto: Opel

Článek Nový Opel Astra - štíhlý elegán byl publikován 19. října 2015 v 00.00 v rubrice Auta, Doplňky, Informace, Novinky a Značky aut. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...