Škoda zamíří do Ženevy se studií SUV Škoda VisionS

Tagy:  Škoda Auto, Ženeva, studie, SUV Škoda VisionS

Sponzorované odkazy:

Škoda zamíří do Ženevy se studií SUV Škoda VisionS

Automobilka Škoda chystá na jarní autosalon v Ženevě prezentaci studie SUV VisionS, vozu s výrazným trendy designem, napovídající cosi o síle SUV a značky.

Představa Škodovky o SUV – to má ukázka studie na mezinárodním autosalonu v Ženevě naznačit. V posledních letech se Škoda činila a dostatečně rozšířila i obnovila svůj vozový park a paletu modelů. K tomu zcela určitě patří i nabídka v segmentu SUV.

V roce 2014 představila Škoda působivou designovou studii VisionC, a tu nyní přivádí do segmentu SUV. Studií VisionS, kdy S vychází ze zkratky SUV, poprvé ukazuje, jak by mohlo vypadat nové SUV. Mělo by stát po boku úspěšného kompaktu SUV Škoda Yeti.

Škoda SUV VisionS je vůz s délkou 4,7 m, šířkou 1,91 m a výškou 1,68 m. Již rozměrově vytváří působivý dojem. A uvnitř vozu to pokračuje – prostor se třemi řadami sedadel a usazením pro šest pasažérů. O motorizaci to zatím není, když se jedná o studii. Tady můžeme zatím jen spekulovat jaký motor by bublal pod kapotou.

Exteriér se pyšní šik šarmem s čistými a precizními hranami a tvary, s sofistikovaným efektem střídání světa a stínu v oblinách. Kapotáž s plastickou formou nenávratně směřuje k logu značky se širokou maskou a čtyřmi vysoko umístěnými LED světlomety klínovitého tvaru. Maska efektně zvýrazňuje charakter SUV, když logo a lamely masky mají osázení krystalickými prvky, jež mají ukázat poctu Škodovky českému křišťálu.

Z bočního pohledu je vidět silný charakter SUV Škoda VisionS s ostrou linií Tornado podél celé karoserie. Blatníky s offroadovými hranatými výřezy pro kola, doplňují mohutně tvarované boky s charakteristické prolisy v úrovni kol. Klesající linie střechy s dlouhým spojlerem na konci a ostře zakončená záď vědomě slibují dynamiku vozu v pohybu.

Záď studie VisionS má působivý nárazník s difuzorem a velkými integrovanými koncovkami výfuků, který dodává celkově velkému SUV ještě silnější dojem. A pod nízkým zadním oknem najdeme nízké a dynamicky tvarované koncové svítilny tvaru písmene C rovněž s krystalickým vzhledem.

Mimořádně krásné SUV Škoda VisionS ve studii zcela jistě zapůsobí na mezinárodním autosalonu v Ženevě jako příslib síly, elegance a vysoké kvality značky Škoda.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škoda zamíří do Ženevy se studií SUV Škoda VisionS byl publikován 3. února 2016 v 13.15 v rubrice Novinky, Auta a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...