Legendární multikáry rozhodně nepatří do starého železa!

Legendární multikáry rozhodně nepatří do starého železa!

Mezi oblíbená komunální vozidla patří již tradičně „multikáry“. Všestranná auta značky Multicar mají více než padesátiletou historii a pořád si drží své místo v žebříčku užitkových vozidel a praktických pomocníků v mnoha zemích světa. Přímým pokračovatelem „nezmara“ M25, kterého jistě všichni známe, je M26. Existují i modernější typy a vývoj jde neustále kupředu. Rozhodně to nevypadá, že by multikáry měly začít být minulostí. Dnes patří značka Multicar firmě Hako a výroba probíhá ve Waltershausenu.

Kompaktní a všestranné užitkové vozítko

Již od počátku sázeli výrobci na kompaktnost užitkového auta, jeho vysokou nosnost, neuvěřitelnou variabilitu zkombinovanou s jednoduchostí a úsporným provozem. Menší a skladná multikára najde využití v každém městě. Komunální vozidla patří do vozového parku technických služeb a zastanou spoustu prací. Léty prověřená kvalita je sázkou na jistotu, takže vozítka Multicar najdeme téměř v každém větším i menším městě.

Legendární M25

Prvním počinem výrobce byl Diesel-Ameise DK 2004, známý od roku 1960 jako Multicar M 21. Zajímavostí určitě je, že řidič měl sice karoserií kryta lýtka, to bylo ale vše, musel při řízení stát a byl vystaven všem povětrnostním vlivům. Legendou se stala řada M25, v jejímž rámci vzniklo postupem let několik modelů i nástaveb, podařilo se „vychytat mouchy“ a o úspěchu svědčí i to, že dodnes tato šikovná vozítka můžeme potkat „v akci“, i když má již v dnešní době moderní nástupce.

Multikára 4×4 s desítkami nástaveb

Multicar 4×4 patří k venkovní úklidové technice, která pomůže za jakéhokoliv počasí, v každém ročním období a při mnoha činnostech. K základu lze pořídit řadu nástaveb (více než 100!) a kromě bohatých modifikací není problém sehnat náhradní díly a získat špičkové servisní zázemí. Pořízením multikáry získáte užitkové vozítko, které vás nenechá ve štychu. Během největší slávy podniku opustilo výrobní linku okolo 40 vozidel denně, dnes je to „jen“ něco okolo 7, i to je ale úspěch.

Článek Legendární multikáry rozhodně nepatří do starého železa! byl publikován 27. července 2016 v 15.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...