Auto snů levně? Z bazaru!

Tagy:  auto snů, Mercedes, Audi, Ford ST-Line, ojeté auta, bazar, cena aut

Auto snů levně? Z bazaru!

Snad každý má vysněný vůz, který by si rád pořídil. Pravda, třeba LaFerrari je trochu mimo možnosti většiny českých motoristů, ale Mercedes-Benz třídy C, Audi A4 nebo Ford Focus ST-Line se dají pořídit. A nebude to stát moc, stačí sledovat ojetá auta na prodej a v pravou chvíli jednat rychle.

I když je největší zájem o Škodu Octavii, v případě otázky na auto snů budou motoristé jmenovat daleko dražší vozy. Nové jsou často nedostupné, ale jakmile takový vůz vyjede ze showroomu, podstatnou část ceny ztratí. Pak už stačí počkat, kdy se bude stále ještě prakticky nový vůz prodávat a ve správnou chvíli vůz koupit.

Elegantní vozy z Německa…

Mercedes-Benz je synonymem pro nezničitelné motory a ostatní komponenty na tom nejsou o moc hůře. Proto mají tyto vozy značně nadčasový design a prostě táhnou. I když se dají ojeté mercedesy koupit i za půl milionu, na opačném konci stupnice je ani ne patnáct let starý Mercedes-Benz třídy C za necelých padesát tisíc, najeto kolem dvě stě tisíc kilometrů. No nekupte to!

Další německý vůz, který ztělesňuje robustnost a luxus je automobilka proslulá pohonem všech kol. A co víc, Audi A4 Avant patří mezi nejpraktičtější vozy. Jedná se o vůz s podařeným designem, skvělými jízdními vlastnostmi a pohodlím při cestování. Tento model připomíná výrazným vzhledem většího sourozence A6, díky karoserii ve verzi kombi nabízí však podstatně více prostoru pro zavazadla. Jedná se navíc o reprezentativní vůz, výběr materiálů a jejich zpracování dává stejně jako doplňková výbava najevo, že majiteli není luxus cizí.

… nebo radši něco dravějšího?

Mezi evropskými motoristy se velké popularitě těší Ford Focus. Již několik let se drží na špičce v žebříčku nejprodávanějších vozů, kromě líbivého vzhledu a dlouhé tradice podložené úspěchy v motorsportu nabízí také přijatelnou pořizovací cenu, náhradní díly nejsou nijak drahé, spotřeba je relativně nízká…

Nutno přiznat, že obvyklý hatchback neurazí, ale ani nijak více nezaujme, vozem snů je nejčastěji nabroušená verze. Ford Focus ST-Line je určený zejména pro mladé řidiče. Dravější a agresivnější vzhled zaujme, to hlavní – motor i další komponenty vyladěné na vyšší výkon – je ale na první pohled ukryto. Výkon benzinové šestnáctistovky má až 150 koní a ve spojení s relativně nízkou váhou se jedná o pořádného dravce. Kdo by radši něco menšího, může sáhnout po Fordu Fiesta ST-Line.

Článek Auto snů levně? Z bazaru! byl publikován 30. srpna 2016 v 21.45 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.