Sporty naladěné auto? Nová Škoda Octavia RS 245

Tagy:  RS, 2017, Octavia

Sponzorované odkazy:

Sporty naladěné auto? Nová Škoda Octavia RS 245

Přijíždí nejsilnější Škoda Octavia v historii. Stává se novým sportovně laděným vrcholem modelové řady.

Nová Škoda Octavia RS 245 má zcela novou příď se širokou maskou chladiče a široké otvory pro vstup chladicího vzduchu s voštinovou strukturou v nově tvarovaném nárazníku. To propůjčuje vozu nabušený a dynamický vzhled. Jak žebra masky chladiče, tak i její rámeček jsou provedeny v lesklém černém laku.

Nově strukturované světlomety krystalického vzhledu jsou sériově vybaveny Full-LED technologií a funkcí adaptivních světlometů AFS. Také mlhové světlomety, zadní skupinová světla a osvětlení registrační značky jsou provedeny v krystalické optice a vybaveny prvky LED.

Sportovní styl dominuje i interiéru –sportovní sedadla, sportovní multifunkční volant s integrovanými páčkami řazení pro volitelnou převodovku DSG a ambientní LED osvětlení v dekoračních lištách. Jak interiér auta, tak i zavazadlový prostor nabízí dostatek místa. Mimoto je Škoda Octavia RS 245 vybavena nejnovějšími asistenčními systémy – asistent pro couvání s přívěsem, prediktivní ochrana chodců, Front Assist, Blind Spot, Rear Traffic Alert, Manoevre Assist a Crew Protect Assist, adaptivní tempomat Adaptive Cruise Control. S infotainmentem mohou být cestující díky WLAN-hotspotu a modulu LTE na přání nepřetržitě online.

A praktické přednosti tohoto silného kompaktního vozu doplňuje i řada Simply Clever řešení – držáky lahví ve středovém panelu, vyhřívaný volant, dva USB-konektory pro cestující na zadních sedadlech, klíč s možností personalizace, vyjímatelná LED-svítilna v zavazadlovém prostoru verze kombi, jejíž akumulátor se za jízdy automaticky nabíjí.

Nová Škoda Octavia RS 245 je vybavena přeplňovaným benzinovým motorem 2,0 TSI,a má výkon 180 kW/245 k, což je o 11 kW/15 k více, než měla dosud nejsilnější verze RS 230. Silný motor je spřažen se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Maximální točivý moment 370 Nm je k dispozici v rozsahu od 1.600 do 4.300 min-1. Maximální rychlost vozu je elektronicky omezena na 250 km/h, přičemž z 0 na 100 km/h zrychluje za pouhých 6,6 s.

Vůz má rovněž inovativní techniku podvozku včetně elektrohydraulicky ovládané uzávěrky předního diferenciálu (VAQ). Tato funkce diferenciálu umožňuje mimořádně dynamickou akceleraci při výjezdu ze zatáčky. Omezuje prokluz na jednom z předních kol a optimalizuje přenos hnacího momentu na vozovku. To zaručuje skvělý zážitek z jízdy.

Díky sportovními podvozku je světlá výška vozu oproti běžným modelům této modelové řady o 14 milimetrů nižší. Rozchod kol zadní nápravy je o 38 milimetrů širší než u předchozí verze. Sériová kola z lehkých slitin v černém designu jsou devatenáctipalcová. Nová Škoda Octavia RS 245 je k mání v karosářských verzích liftback i kombi a svou premiéru bude mít na 87. Mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Sporty naladěné auto? Nová Škoda Octavia RS 245 byl publikován 11. února 2017 v 16.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...