Vyrazte do zahraničí v půjčeném autě

Vyrazte do zahraničí v půjčeném autě

Jarní prázdniny se blíží a s nimi i čas, kdy Češi nejvíce míří za lyžováním do zahraničí. České sjezdovky jsou letos sice bohatě zásobené sněhem, ovšem zahraničním střediskům se stále nevyrovnají. V sousedním Rakousku jsou obyvatelé ČR jako doma, však je to téměř za rohem.

Rakouská lyžařská střediska jsou od Prahy vzdálená asi 400–600 km, což je zhruba 4 až 6 hodin cesty. To je asi tolik, jako kdybyste přejeli Českou republiku zleva doprava. Není to daleko, ale pokud si myslíte, že to vaše auto nezvládne, můžete si vůz půjčit. To je koneckonců dobrý nápad i v případě, že máte menší vůz.

Proč se vyplatí vzít si auto z půjčovny

Zahraniční dovolená je jedna z nejčastějších příležitostí, proč lidé využívají služeb autopůjčovny. Někteří z důvodu, že svému autu nevěří, ostatní prostě potřebují jiné vozidlo. Například Fabia je skvělá na ježdění po městě, ale když se do ní chcete naložit s celou rodinou a ještě lyžemi, bude tam trochu těsno. A pokud jedete s přáteli, možná byste se mohli všichni naskládat do jedné dodávky.

Jaké služby dnešní půjčovny poskytují

Nebojte, na lyžaře jsou připravené. Mnohdy si zapůjčíte i autosedačku či střešní box na lyže. V Rakousku totiž za lyže prostrčené sklopenou zadní sedačkou hrozí vysoké pokuty. Výjezdy do zahraničí jsou povolené, a přestože v mnohých půjčovnách mají stanovený maximální denní počet najetých kilometrů, jsou ochotni se s vámi domluvit na konkrétní nabídce. Přesně takhle to má zařízené i známá autopůjčovna v Praze autozpujcovny.cz, která funguje již od roku 2011.

Nalákat by vás mohly i vozové parky českých půjčoven. Aspoň na dovolenou si můžete vyjet v autě, které jste si vždycky přáli. Ceny nejsou až tak vysoké. Nechte si poradit, v autopůjčovně vám nejspíš řeknou, v čem jejich zákazníci jezdí v zimě na hory, a poradí vám, jaký vůz je vhodný pro rodinu, pro skupinu přátel apod. Nezapomeňte, že už teď je na čase si vozidlo rezervovat. Ta nejlepší bývají často obsazená.

Článek Vyrazte do zahraničí v půjčeném autě byl publikován 13. února 2017 v 21.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...