Manipulační technika: Popelka mezi vozidly

Tagy:  manipulační technika, sedačky, pozicionéry vidlic, levné pneu

Manipulační technika: Popelka mezi vozidly

Zatímco v dnešní době není problém si na internetu najít podrobné informace snad o jakémkoliv osobním autě, o manipulační technice se prakticky nepíše. Přitom jsou to také motorová vozidla, která si zaslouží pozornost.

Ať už pracujete ve velké hale plné palet a zboží nebo jen občas potřebujete rozvést pár pytlů brambor ve skladě, určitě byste se těžko obešly bez manipulační techniky. Mohlo by se zdát, že jde o zaměstnání snů – řidiči těchto vozíků mají na práci vozit zboží po firmě, dělají to, co většinu mužů velmi baví a ani se moc nenadřou. Nicméně stačí představit si halu vysokou deset metrů, kde je potřeba umístit paletu v nejvyšším regále na centimetry přesně. Stačí malá chyba a celá paleta i s díly letí dolů. Děkuji, nechci.

Udělejte si pohodlí

Možností, jak ti tuto nelehkou práci trochu zpříjemnit, nabízí komfortní sedačky do vozíků. Tyto sedačky je radno kupovat jen u seriózních obchodníků, vždy chtějte doklad o bezpečnosti a o homologaci dle norem EU. Všechny jsou skvěle odpružené, některé nabízí i bezpečnostní pás, který však může být spíše na obtíž, sledujte však mimo jiné i nosnost – někteří skladníci jsou pořádní chlapi a 120 kilo by mohlo být málo. Při případné reklamaci se pak pozná, kdo zrobna na sedačce seděl, když křupla…

Zatímco sedačky mohou zajímat i řidiče rypadel, bagrů či důlní techniky, s takovými robustními pozicionéry vidlic lze zvedat téměř cokoliv, ale přijdou s nimi do styku výhradně řidiči vysokozdvihů. A nutno dodat, že se s nimi setkávají stále častěji. Díky nim lze změnit rozteč mezi vidlicemi a tím pádem i zvedat různě velké palety. Samozřejmě, že pozicionéry fungují i v těžkých provozních podmínkách. V této oblasti pak hrají prim pozicionáry MEYER. Nabízí unikátní řešení konstrukce díky tyčovému systému SHAFT GUIDE. Nastavená pozice vidlic je rychlé a plynulé, zároveň je kladem skvělá průhlednost. Potěší i minimální nároky na údržbu – výdrž je více než 2 000 Mth bez nutnosti servisu.

Díky pozicionérům vidlic zvednete snad cokoliv. Foto: cemat.czDíky pozicionérům vidlic zvednete snad cokoliv. Foto: cemat.cz

Stejně jako osobní vozy, i manipulační technika potřebuje tu a tam servis, výměnu nějakého komponentu nebo doplnění či výměnu provozních kapalin. A rovněž potřebují tyto specifické vozidla tu a tam nové pneumatiky. A také zde se vyplatí hledat, kde lze koupit ty nejlevnější pneumatiky od renomovaných výrobců. Pravda, ne každý výrobce dělá pneu také pro vysokozdvižné vozíky nebo bagry, ale na druhou stranu, i zde má motorista na výběr a při nákupu se může rozhodovat dle mnoha kritérií.

Článek Manipulační technika: Popelka mezi vozidly byl publikován 23. března 2017 v 00.30 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.