Audi S4 je k mání!

Tagy:  Audi S4, Audi S4 Limuzína, Audi S4 Avant, předpordej, novinka, výkon, komfort

Sponzorované odkazy:

Audi S4 je k mání!

Nejen skalní fandové značky Audi mohou jásat. Novinku Audi S4 Limuzína a Audi S4 Avant je v předprodeji. Audi vozy měly vždy něco navíc. Platí to i o verzi Audi S4 Limuzína a Audi S4 Avant s mimořádnou jízdní dynamiku s decentním designem, rozsáhlou výbavou a vysokou úrovní praktičnosti.

Audi S4 je oproti svému předchůdci o 75 kilogramů lehčí a o 15 kW (21 k) výkonnější. Nabízí sportovní a přitom komfortní jízdu díky univerzálnímu využití velkorysého vnitřního prostoru a bezpečnosti na krátkých i delších cestách. To vše zabaleno v elegantním designu, jemuž vévodí stylovost a nenucená sporty elegance s novodobými funkcemi konektivity a asistenčních systémů.

Audi S4 bublá pod kapotou nový vidlicový šestiválec 3.0 TFSI s přeplňováním turbodmychadlem, vyladěný na výkon 260 kW/354 k, s maximálním točivým momentem 500 N. m v širokém rozpětí otáček od 1370 do 4500 min-1. Motor je spřažen s osmistupňovou samočinnou převodovkou tiptronic a doplněn pohonem všech kol quattro s mezinápravovým diferenciálem Torsen.

Nejvyšší rychlost vozu je elektronicky omezena na 250 km/h a z 0 na stovku to vůz dá za pouhých 4,7 sekundy (S4 Limuzína) a 4,9 sekundy (S4 Avant). Oba sportovní modely mají spotřebu paliva v průměru 7,3 l benzinu na 100 km (S4 Limuzína) a 7,5 l/100 km (S4 Avant).

Vozy dostaly sériovou výbavu v podobě

  • 18 palcových kol z lehké slitiny s pěti dvojitými rameny v hvězdicovém designu a pneumatiky o rozměru 245/40 R 18
  • sportovní sedadla čalouněná kombinací Alcantary a kůže
  • elektrické ovládání sedadel vpředu včetně bederní opěrky
  • barevný displej informačního systému řidiče
  • přední světlomety LED a zadní světlomety LED s dynamickými ukazateli směru
  • ozdobné obložení z broušeného hliníku
  • sportovní multifunkční volant plus obšitý kůží
  • asistenční systém Audi pre sense city
  • systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select

Sériově dodávaný sportovní podvozek S, který má o 23 mm nižší světlou výšku než Audi A4, lze na přání nahradit sportovním podvozkem S s adaptivními tlumiči CDC (Continuous Damping Control). K tomu lze také na přání dodat sportovní diferenciál zadní nápravy.

Stejně jako na všechny modely Audi prodávané na českém trhu se i na nové modely Audi S4 Limuzína a Audi S4 Avant vztahuje prodloužená záruka výrobce na 4 roky/120 000 km. Základní cena pro Českou republiku byla stanovena na 1 599 900 Kč za verzi S4 Limuzína a na 1 650 900 Kč za S4 Avant. Nové modely lze již objednávat, první vozy budou předány zákazníkům během jarních měsíců 2017.

Zdroj foto: Audi

Článek Audi S4 je k mání! byl publikován 31. března 2017 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...