Škodovácká Octavia Kombi a Kodiaq získaly Red Dot Award

Tagy:  Škoda Octavia Kombi, Kodiaq, Red Dot Award, ocenění 2017

Sponzorované odkazy:

Škodovácká Octavia Kombi a Kodiaq získaly Red Dot Award

Modely Škoda Octavia Combi a Škoda Kodiaq byly dle rozhodnutí mezinárodní poroty odborníků ohodnoceny renomovanou cenu za design pro rok 2017 Red Dot Award.

Zcela přepracovaný kompaktní vůz a nové velké SUV značky Škoda tak získávají jedno z celosvětově nejznámějších a nejuznávanějších designerských ocenění. Modely značky pokračují ve svém vítězném tažení, nejedná se totiž o první jejich titul, ale již o desátou a jedenáctou cenou Red Dot Award od roku 2006.

Škoda KodiaqŠkoda Kodiaq

Modely mají designérské prvky, jež jsou inspirovány čistými a ostrými liniemi českého křišťálu. Proto se prvkům říká krystalický design. Tyto prvky se nachází jak v exteriéru, tak i v interiéru, což činí naše modely jedinečnými. U nového modelu Škoda Kodiaq a modernizovaného modelu Škoda Octavia jsou vidět například ve struktuře světlometů.

Škoda Octavia CombiŠkoda Octavia Combi

Oba modely rovněž bodují díky svému mimořádnému prostoru, inovativním řešením konektivity a celou řadou asistenčních systémů, které bývají jinak nabízeny jen ve vozech vyšších tříd. A právě těmito kvalitami dokázaly oba modely přesvědčit porotu obsazenou vysoce uznávanými odborníky v oboru a získat Red Dot Award.

Model KodiaqModel Kodiaq

Aby mohly být produkty vůbec vyznamenány touto renomovanou cenou za design, musí vynikat v několika kritériích (stupeň inovace, kvalita designu, funkčnost a ohleduplnost k životnímu prostředí). Cena Red Dot Award je celosvětově považována za jednu z nevjyšších týkající se kvalitního produktového designu a ten letošní ročník byl již 62. v pořadí.

model Octavia Combimodel Octavia Combi

Ročně se v soutěži uchází o ceny více než pět tisíc účastníků, letos zájemci pocházeli z 54 zemí. Ocenění lidé, produkty a projekty se tak řadí k těm nejznámějším v oblasti designu na světě. Přibližně 40členná porota, jež je posuzuje se skládá z nezávislých výtvarníků, profesorů designu a odborných novinářů.

Škoda Auto má již docela početnou vitrínu s cenami, kde se skví jedenáct renomovaných cen Ret Dot Award. Tu jako první získala roku 2006 Škoda Octavia Combi, v roce 2007 ji následovala Škoda Roomster se Škodou Fabia v druhé generaci. Třetí generace tohoto modelu byla cenou vyznamenána, a to v roce 2015. Další dvojí vítězství si odnesly modely Škoda Superb Škoda Yeti. V roce 2013 vyhrála Škoda Rapid, a o rok později tuto cenu obdržela Škoda Rapid Spaceback a poté roku 2016 byla vyznamenána Škoda Superb.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škodovácká Octavia Kombi a Kodiaq získaly Red Dot Award byl publikován 7. dubna 2017 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...