Školení řidičů nemusí být otrava

Tagy:  školení řidičů, online školení, referentské vozy, legislativa, služební vozy

Školení řidičů nemusí být otrava

Zná to snad každý, kdo více či méně často řídí služební vozy. Pravidelná školení řidičů má málokdo rád. Poprvé je to možná zajímavé, ale pak už ne – témata se opakují, školitelé nebývají nijak zábavní a člověku „stojí práce“, kterou musí pak dodělat obvykle přesčas.

Jsou prý i firmy, kde se školení řidičů odbývají s trochu nadsázky „pětiminutovkou“, zakončenou podpisem, že dotyčný byl proškolen a vyřízeno. Řidičský průkaz má a auto jako auto, je přeci jedno, jestli řídí svojí felicii nebo služební Audi A6. To je samozřejmě nesmysl, jaký přístup ale zvolit? Nejlepší je třetí možnost – školení řidičů online.

Školení online má mnoho výhod, mezi hlavními je třeba zmínit časovou nenáročnost a navíc ho lze absolvovat odkudkoliv. Specializované firmy vypracují všechnu evidenci a obstarají organizaci spojenou s pravidelnými i vstupními školení řidičů – hlídají termíny a změny v související legislativě, ověřují znalosti, vydávají certifikáty o vykonaných školeních, o kterých také vedou přehled a podobně. Samozřejmostí je hot line pro řešení nečekaných situací.

Výhodou online školení je, že ho můžete absolvovat kdekoliv, klidně i venku. Foto: www.king-skoleni.czVýhodou online školení je, že ho můžete absolvovat kdekoliv, klidně i venku. Foto: www.king-skoleni.cz

Výukový kurz, který sestavil tým odborníků, interaktivní formou školí řidiče referenty i řidiče z povolání na vozy do 3,5 tuny. Mnoho obrázků a animací pomáhají zapamatování těch nejpodstatnějších informací. I mimo konání kurzů jsou uživatelé informováni o změnách pravidel silničního provozu přes e-mail s výkladem. Velkou výhodou online školení je možnost celkem snadno si přepnout jazyk a absolvovat školení v angličtině.

Během zhruba 45 minut (lze individuálně upravit či doplnit) se řidiči dozví svá práva a povinnosti, odpovědnost, postup při řešení dopravní nehody, osvěží si znalosti o bodovém systému a postizích při nedodržení zákona a třeba se dozví i něco nového o bezpečné a defenzivní nebo úsporné jízdě. Nesporně užitečné jsou zvláštní předpisy pro pracovní cesty a totéž lze říct o kvízech a modelových situacích na silnicích a nových pravidlech silničního provozu.

Po online školení řidičů se nemusíte bát sednou za volant služebního vozu. Foto: www.king-skoleni.czPo online školení řidičů se nemusíte bát sednou za volant služebního vozu. Foto: www.king-skoleni.cz

U vozidel nad 3,5 tun je to jinak, zde jde o profesní školení řidičů. Zásadní rozdíl je v časové náročnosti – jen vstupní školení zabere 140 či 280 hodin a rozšiřovací další pětačtyřicet hodin. O tom, že být řidičem z povolání není žádná výhra, si můžete přečíst třeba zde.

Článek Školení řidičů nemusí být otrava byl publikován 26. května 2017 v 09.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...