Letní provoz má svá specifika

Tagy:  kamionová přeprava, prázdniny, váha vozidel, kurzy první pomoci

Letní provoz má svá specifika

Ať už do zahraničí nebo jen po Česku, mnoho řidičů si dovolenou bez svého auta už ani nedovede představit. Prázdninový provoz nejen na našich silnicích má některá specifika, se kterými je lepší počítat.

Moderní svět si ani nelze představit bez moderní kamionové přepravy – vozí se téměř cokoliv od potravin po nové osobní automobily. Je to velmi rychlé a při zvládnuté logistice také levné a efektivní řešení. V létě se navíc nemusíte bát, že se za kamiony zdržíte během cestování. Pro prázdninové cestování je lepší počítat s tím, že během července a srpna nesmí v Česku kamiony jezdit v pátek od pěti odpoledne do devíti hodin večer a v sobotu mezi sedmou hodinou ranní a jednou odpolední. Zákaz jezdit v neděli od jedné odpoledne do desíti večer platí celoročně. Plánujte začátek a pokud možno i konec cesty do časů, kdy kamion nadálnicích, silnicích pro motorová vozidla a silnicích 1. tříd nepotkáte.

Omezení se však netýká všech vozidel, ale jen těch nad 7,5 tuny a také vozidel nad 3,5 tuny s připojeným přípojným vozidlem. Nabízí se otázka, jak provádět vážení aut? Je to snadné, moderní váhy totiž nepotřebují žádné terénní úpravy – jedinou podmínkou je pevný a rovný povrch, přitom změří až 50 tun na jednu nápravu. Jak se na moderní techniku sluší, nabízí se kromě kabelového propojení také bezdrátové řešení s wifi. Dopravce pak může volit, jestli bude lepší vážení po jednotlivých nápravách nebo celého vozidla najednou.

Kamionům na silnicích se lze o prázdninách snadno vyhnout. Foto: speed-line.skKamionům na silnicích se lze o prázdninách snadno vyhnout. Foto: speed-line.sk

Ačkoliv si to nikdo nepřeje, může se na cestách stát tím, kdo bude svědkem dopravní nehody. Člověk je pak ve stresu a snadno zapomene, co by měl dělat. Není divu, základní kurz první pomoci dostal každý kdysi dávno v lepším případě v autoškole, v horším jen na základní škole a byly to informace velmi strohé. Proto se může vyplatit navštívit kurz první pomoci, třebaže to vaše povolání přímo nevyžaduje. Během osmi hodin se dozvíte, jak zachránit lidský život, osvojíte si vědomosti a zručnost základních postupů správného poskytování první pomoci. Člověk také získá pozitivní postoj k těmto úkonům.

Článek Letní provoz má svá specifika byl publikován 20. července 2017 v 23.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...