Impozantní pick-up: Renault Alaskan

Tagy:  Renault Alaskan, pick-up

Sponzorované odkazy:

Impozantní pick-up: Renault Alaskan

Pick-up Alaskan dobývá Evropu. Po představení v roce 2016 v Kolumbii byl Renault Alaskan uveden na latinskoamerické trhy, kde mají pick-upy silnou tradici. V Evropě se začíná usidlovat až nyní a prodávat se také až nyní od listopadu 2017.

Tento svalnatý pick-up s užitnou hmotností až jedné tuny, vystupuje nad ostatními vozy kategorie pick-up. Alaskan zvýrazňuje charakteristické rysy značky Renault svou dynamickou přední maskou, nezaměnitelným designem světlometů a dynamickým postojem, který evokuje sílu.

Dynamická příď

Novou vizuální podobu vozů značky Renault ztělesňuje výrazná chromovaná maska chladiče. Spodní chromovaná lišta podtrhuje robustní vzhled masky chladiče. Spojuje optické celky a vytváří přirozené propojení mezi maskou a nárazníkem. Kapota se svalnatými liniemi podtrhuje robustní vzhled. Výrazné logo je umístěno na leskle černém podkladu.

Nezaměnitelný design Full-LED světlometů

Nezaměnitelný design světlometů se světelným podpisem ve tvaru písmene „C“ opticky zdůrazňuje mohutný a osobitý vzhled vozu. Full-LED světlomety „Pure Vision“ vytvářejí typický světelný podpis značky Renault a plní funkci potkávacích a dálkových světlometů. Bílé světlo podobné přirozenému světlu produkované Full-LED světlomety má o 20% vyšší intenzitu než světlo tradičních halogenových světlometů, a tím zaručuje mnohem lepší viditelnost.

Komfortní silák

Zavěšení zadní nápravy s pěti rameny je určeno pro excelentní komfort jízdy. Vysoce odolný podvozek se žebřinovým rámem doplňuje velká, praktická a víceúčelová korba a prostorná, pohodlná kabina pro všechny pasažéry. Díky svalnatým liniím a impozantním rozměrům evokuje Alaskan sílu a výkon. Atletický profil modelu Alaskan dotvářejí široké blatníky a disky kol s průměrem 16 nebo 18 palců s diamantovým efektem. Boky karoserie jsou zvýrazněny velkým množstvím chromovaných prvků: lemování oken, venkovní kliky dveří.

Velká, praktická a víceúčelová ložná plocha

Velkorysé rozměry ložné plochy: objem 2,46 m2. Ložná plocha modelu ALASKAN nabízí ve svém segmentu unikátní využitelnost díky inteligentnímu upevňovacímu systému C-Channel pro bezpečnost celého nákladu. Tento upínací systém se skládá ze tří kolejnic upevněných na třech stranách ložné plochy a čtyř mobilních háků pro jednoduché, praktické a rychlé upevnění všech typů nákladu. Zadní sklopná stěna ložné plochy má nosnost až 500 kg a usnadňuje tak nakládání i vykládání. Vzdálenost nakládací hrany od země je pouhých 81 cm, čímž je zaručen snadný přístup.

Prostorná a pohodlná kabina pro všechny pasažéry

Model nabízí velkorysé rozměry interiéru a komfort pro všechny cestující. Přední sedadla inspirovaná vývojem v NASA rovnoměrně rozprostírají tlak těla a zaručují minimální tělesnou únavu při dlouhých cestách. Přední sedadla jsou vyhřívaná a sedadlo řidiče umožňuje elektrické nastavení v osmi směrech (dle verze). Prostor vzadu je rovněž velkorysý s místem pro kolena 679 milimetrů. Alaskan se může pyšnit elegantním koženým interiérem. ALASKAN disponuje dvouzónovou automatickou klimatizací k zajištění optimálního cestovního komfortu. Nabízí velké množství úložných prostorů se snadným přístupem v kabině, například odkládací přihrádky ve dveřích, pod zadními sedadly nebo ve středové konzole.

Alaskan: výkonný a důmyslný

Alaskan je koncipován jako vozidlo, které je vhodné pro jakékoliv užití včetně nejextrémnějšího terénu. Výkonný motor Renault 2,3l dCi s obdivuhodným točivým momentem je pozoruhodný. Díky kombinované spotřebě od 6,3 l / 100 km a emisím CO2 167 g / km (homologace v kombinovaném cyklu NEDC) je nejúspornějším vozem ve svém segmentu.

Čyřválcový dieselový motor Renault 2,3 l dCi, je k dispozici s jedním (160 koní) nebo dvěma turbodmychadly (190 koní). Technologie twin-turbo sestává z malého turbodmychadla, které zajišťuje dostatečný točivý moment a pružnost v nižších otáčkách a velkého turbodmychadla pro výkon ve vyšších otáčkách. K dispozici je ve verzi s šestistupňovou manuální převodovkou nebo s automatickou převodovkou se 7 stupni, díky čemuž je model nejlepší ve svém segmentu, co se týče zrychlení a úspornosti.

Výjimečné vlastnosti do každého terénu

Alaskan je koncipován tak, aby zvládl jakýkoliv terén a bez problému projel každou rozbitou cestou. Model nabízí tři režimy pohonu:

  • režim pohonu zadních kol (2WD) pro normální jízdní podmínky s výkonem směřovaným pouze na zadní nápravu.
  • režim pohonu všech kol (4WD High) přenáší výkon na všechna čtyři kola, je vhodný na kluzkém povrchu
  • režim pohonu všech kol s redukcí (4WD Low) přenáší výkon na všech na čtyři kola, využívá však dodatečné redukční převodovky, aby zlepšil trakci a ovladatelnost v extrémním terénu

Mezi asistenční systémy vozidla modelu patří

  • Elektronický samosvorný diferenciál (eLSD) umožňuje bezpečnější jízdu. Tento elektronický systém používá snímače ABS pro kontrolu rychlosti otáčení každého kola. Jakmile systém zjistí, že se některé z kol točí rychleji než jiné, dojde k jeho přibrzdění, aby došlo ke zlepšení trakce, stability a řidiči byl poskytnut lepší pocit bezpečí.
  • Mechanická uzávěrka diferenciálu zadní nápravy optimalizuje stabilitu na písčitém nebo kluzkém povrchu. Aktivuje se manuálně. Na obě zadní kola míří stejné množství hnací síly a roztáčí je stejnou rychlostí, čímž poskytují nejlepší trakci v obtížných podmínkách.
  • Asistent rozjezdu do kopce (Hill Start Assist) je automatický systém ovládající brzdy, který zabrání nechtěnému pohybu vzad a usnadňuje tak rozjezd do kopce.
  • Asistent jízdy z kopce (Hill Descent Control) optimalizuje stabilitu vozidla a bezpečnost posádky při sjíždění kopců pomocí regulace rychlosti vozidla, bez nutnosti dotknout se brzdového pedálu.
  • antiblokovací systém kol (ABS)
  • elektronický stabilizační systém (ESP)
  • elektronický rozdělovač brzdného účinku (EBD)
  • nouzový brzdový asistent (EBA)
  • protiprokluzový systém (TCS)
  • aktivní nouzové brzdění (AEB, k dispozici později)
  • 7 airbagů (čelní pro řidiče a spolujezdce, boční a okenní, kolenní airbag u řidiče)

Inteligentní a intuitivní technologie Alaskan disponuje barevným pětipalcovým 3D TFT displejem umístěným uprostřed přístrojové desky, který řidiči zobrazuje podstatné informace spotřebu paliva, pokyny navigace, nastavení jízdních asistentů, kompas, ovládání USB zařízení, atd.

Model je vybaven multimediálním systémem s barevným dotykovým sedmipalcovým displejem, který obsahuje audiosystém, připojení přes USB a Bluetooth, CD přehrávač, jednoduchou a efektivní navigaci s integrovanými dopravními informacemi, 360° kamerový systém. Ten umožňuje rozhled v úhlu 360° díky čtyřem kamerám umístěným v přední masce, na vnějších zpětných zrcátkách a na zadních dveřích.

Obraz všech čtyř kamer se zobrazuje na centrálním displeji a poskytuje řidiči lepší představu o přesné pozici vozidla. Systém funguje do rychlosti 10 km/h, usnadňuje manévrování při vyhýbání se překážkám, ať už ve městě, na silnici nebo při prozkoumávání obtížného terénu. K dispozici jsou rovněž zadní parkovací senzory. Pomocí zvukového signálu upozorňují na překážky umístěné za vozidlem a couvací kamera zobrazuje vodící linky na sedmipalcovém displeji.

Bez klíče

Praktický Alaskan je vybaven systémem bezklíčového přístupu a startovacím tlačítkem. Uživatel může uzamknout a odemknout dveře, aniž by musel vyndávat klíček z kapsy. Tlačítko Start/Stop slouží k nastartování vozidla.

Řešení na míru

Aby mohl model ALASKAN splnit nejrůznější požadavky a potřeby profesionálních i soukromých zákazníků, nabízí širokou škálu řešení na míru v oblasti služeb, přestaveb a příslušenství. Model je k dispozici v rámci sítě Renault a specializované sítě Renault Pro+ se všemi službami na míru a širokou paletou příslušenství a možností přestavby na míru.

Zdroj foto: Renault

Článek Impozantní pick-up: Renault Alaskan byl publikován 5. listopadu 2017 v 00.00 v rubrice Auta, Novinky a Značky aut. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...