Certina: švýcarská kvalita inspirovaná motorismem

Certina: švýcarská kvalita inspirovaná motorismem

Špičková technologie, spolehlivost, přesnost a vytrvalost jsou klíčem k úspěchu nejen na závodních okruzích. Stejné hodnoty vyznává švýcarská hodinářská značka Certina, která patří mezi dlouholeté partnery Mistrovství světa v rallye (WRC) a jako oficiální časomíra funguje také v závodech ADAC GT Masters. Během spolupráce s WRC vzniklo hned několik limitovaných edic či modelů inspirovaných motorismem a další z novinek přinesl rok 2017.

Limited edition Certina WRCLimited edition Certina WRC

Certina v barvách WRC

Letošní limitované edici opět dominuje černá barva s detaily v zelené, která je barvou Mistrovství světa v rallye. Sportovní ráz hodinek udává pouzdro ze švýcarské nerezové oceli s černou PVD úpravou spolu se stopkami a tachymetrickou lunetou. Pouzdro nese oblíbený rozměr 41 mm, který příjemně sedí zápěstí. Zeleně prošitý kožený řemínek zjemňuje sportovní nádech hodinek a potěší každého fanouška závodních vozů stejně jako logo WRC na zadní straně hodinek.

Do výbavy hodinky dostaly mimořádně přesný strojek ETA Precidrive s certifikací přesnosti COSC, která zaručuje přesnost chodu s maximální roční odchylkou 10 s. Antireflexní vrstva na safírovém sklíčku usnadní odečtení času i za ostrého slunce a díky vodotěsnosti 100 m jsou hodinky prakticky obojživelné a mohou se stát vaším věrným společníkem při sportu ve vodě i na souši. Tento model vás zároveň sám upozorní na blížící se vybití baterie.

Limitovaná edice Certina C034.417.36.057­.10 WRC je dostupná v počtu 999 kusů. Každé hodinky mají na dýnku uvedené pořadové číslo v sérii, a tak můžete snadno zjistit, kolikátý kus vlastníte právě vy.

Přesnost a spolehlivost na prvním místě

Vysoká přesnost a odolnost patří mezi ta nejdůležitější kritéria, podle nichž si majitelé vybírají hodinky, které by měly sloužit na sport i denní nošení. Certina dokázala tyto požadavky naplnit dokonale. Při výrobě svých hodinek se drží několika principů, které výrazně prodlužují životnost zakoupených hodinek.

V první řadě to je mimořádná přesnost díky strojkům Precidrive (obvyklá přesnost quartzových strojků se pohybuje okolo ± 80 vteřin za rok, Certina dosáhla se strojky Precidrive přesnosti okolo 10 vteřin za rok). Druhou zásadní technologií z dílny značky Certina je tzv. DS koncept (Double Security), který spočívá v kombinaci safírového sklíčka, zesíleného zadního víčka s těsněním a dvou těsnění na korunce a její hřídeli. Všechny tyto detaily vedou k vyšší odolnosti vůči nárazům a spolehlivější vodotěsnosti. Technologie DS koncept je i součástí modelu z limitované edice WRC.

Hodinky nejen z limitované edice Certina WRC zakoupíte u autorizovaného prodejce helveti.cz.

Článek Certina: švýcarská kvalita inspirovaná motorismem byl publikován 26. ledna 2018 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...