Elektromobilita na vzestupu: Nissan Leaf pokořil další metu

Tagy:  Světové ekologické auto roku 2018, Nissan Leaf, 2018

Sponzorované odkazy:

Elektromobilita na vzestupu: Nissan Leaf pokořil další metu

Novinka elektromobility Nissan Leaf má letos úspěšný rok. Nejenže představila nový model pro rok 2018, ale mimo to získala i ocenění, o nichž některé automobilky jen sní.

Nový Nissan Leaf 2018 je výkonný a technologicky vyladěný vůz v elegantním kabátku. Na délku má 4 480 mm, široký je 1 790 mm a vysoký 1 540 mm, přičemž rozvor činí 2 700 mm a světlá výška 150 mm. Zavazadelník pojme 435 litrů nákladu. S pohotovostní hmotností 1 490 kg a pěti místy k sezení, jeho aerodynamický koeficient činí 0,28 Cd. Vůz stojí na 16 až 17 palcových kolech s pneumatikami 205/55R16 nebo 215/50R17.

Nissan Leaf 2018 má větší výkon, delší dojezd, četné bezpečnostní technologie a vyspělou konektivitu. Design nezaostává nikde a ničem, a právě sním Nissan zabodoval na veletrhu New York International Auto Show 2018, kde získal ocenění „Světové ekologické auto roku 2018“.

Exteriér

Nový Nissan 2018 má karbonovou střechu, typické světlomety ve tvaru bumerangu, hladkou mřížku chladiče v průhledné modré barvě a stylové modré lemování zadního nárazníku. K tomu oplývá šik štíhlými liniemi a dojmem elegance i dynamicky.

Interiér je mekkou řidiče

Interiér je zcela nově koncipován především pro řidiče. Je funkční, efektivně uspořádán a stylově vyladěn. Přední panel a sedadla korespondují s modrými prvky exteriéru a jsou modře prošity. Celek pak dotváří solidní a příjemný dojem z celého vozu.

Nový je v interiéru i sedmipalcový barevný displej s integrovanou technologií Safety Shield, ukazatelem nabíjení, GPS info a audiosystémem. Samotná technologie Safety Shield je inovativní bezpečnostní systém značky Nissan s rovnou sedmičkou funkcí, jež hlídají bezpečí všech pasažérů vozu.

Safety Shield obsahuje podporu bdělosti řidiče a upozornění na vybočení z jízdního pruhu, rozpoznávání dopravních značek a automatické přepínání dálkových světel, sledování mrtvého úhlu a automatické nouzové brzdění monitorování pohybujících se objektů.

Pohonná jednotka

Pohon nového ryze elektromobilního Nissanu Leaf činí lithium-iontové baterie o kapacitě 40 kWh. Elektromotor má maximální výkon 110 kW/150 k, maximální točivý moment činí 320 Nm a pohon na zadní i přední nápravu. Dosáhne maximální rychlosti 144 km/h a ujede až 370 km na jedno nabití.

Dobíjení pohonné jednotky

Doba plného nabíjení skrz zásuvku je 15 hodin. Skrz novou nabíjecí aparaturu se doba krátí na 5,5 hodiny. A na svých cestách při delších trasách můžete i u nás a v Evropě využít síť rychlonabíjecích stanic CHAdeMO.

Nissan Leaf dostal k dobru bohatou výbavu

A to rovnou ve čtyřech úrovních výbavy od základní verze Visia, přes vyšší Acenta a N-Connecta až po nejvyšší verzi výbavy Tekna.

Výbava obsahuje mimo jiné

  • 6 airbagů
  • tempomat
  • inteligentní klíč I-Key
  • světlomety s LED denním svícením
  • inteligentní kamerový systém
  • navigaci a vyhřívaná sedadla
  • přední mlhová světla a vyhřívaná vnější zrcátka
  • volant potažený kůží
  • přední a zadní parkovací senzory
  • tmavá skla oken

Zdroj foto: Nissan

Článek Elektromobilita na vzestupu: Nissan Leaf pokořil další metu byl publikován 21. dubna 2018 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...