Povinné ručení je nutné, ale nabídek je mnoho

Tagy:  Povinné ručení, pojištění, bonus, malus, parametry, povinnost, Allianz, ČPP

Povinné ručení je nutné, ale nabídek je mnoho

Povinné ručení musí mít každý, kdo má auto přihlášené v registru vozidel. Jinými slovy ve chvíli, kdy má vůz SPZ, musí mít i povinné ručení, jinak si jeho majitel koleduje o problémy.

Povinné ručení sice motorista už podle názvu mít prostě musí, je ale zcela na jeho uvážení, u koho si pojistku uzavře. A nabídky jednotlivých pojišťoven se výrazně liší, někdy i o tisíce. Proto je dobré si udělat pár minut čas a vyhledat si nejlevnější povinné ručení. Není ale třeba nikam chodit, stačí si s občankou a velkým techničákem na pět až deset minut sednout k internetu. A člověk hned ví, jak je jeho současné pojištění výhodné nebo kde si nové povinné ručení uzavřít.

Do ceny se promítají parametry automobilu, zejména pak objem, stáří a výkon. Z občanského průkazu pak pojišťovny zajímá hlavně věk a bydliště – v okolí velkých měst bývá riziko nehody vyšší. Do konečné částky pak samozřejmě výrazně promlouvá minulost řidiče, tedy bonus nebo malus. Konečnou cenu ovlivňuje také řada připojištění jako rozšířené asistenční služby nebo pojištění čelního skla. Není radno přeskakovat čtení pojistných podmínek, zde se totiž motorista dozví, za jakých podmínek pojišťovna vyplácí pojistné.

Velmi zajímavou nabídku pak má pro motoristy pojišťovna Allianz. Kdo totiž jezdí málo, řádově několik tisíc ročně, ten také platí málo. V tomto případě řidič nejprve odhadne, kolik v příštím roce najezdí kilometrů a na základě tohoto čísla dostane procentuální slevu. Čím méně jezdí, tím větší má slevu. Samozřejmě, může se cokoliv změnit – pokud najezdí více, než nahlásil, doplatí rozdíl. Může se ale také stát, že svým ročním nájezdem „spadne“ do skupiny, která má slevu ještě nižší a pak mu pojišťovna nějaké peníze v podstatě vrátí. Vše se ověřuje fotografií tachometru.

Pozitivní je také právní poradenství, které má Allianz v ceně povinného ručení nebo možnost zafixovat si cenu a tři roky pak platit stejnou částku. Vzhledem k tomu, že ceny neustále rostou a to i v oblasti povinného ručení, je prozíravé tuto možnost využít. Allianz rovněž nabízí slevy za výhry v online hrách a svých mobilních aplikacích. Pokud jste tedy hraví, rýsuje se tady zajímavá šance na úsporu.

Třeba Česká podnikatelská pojišťovna pak nabízí Extrabenefit PROFI pro všechny nové zákazníky. Náročnější motoristé pak u ČPP jistě sáhnou po nabídce SUPERPOV. To zahrnuje pojistné plnění 100 milionů na majetku a 100 milionů na zdraví poškozené osoby, úrazové pojištění řidiče auta, asistence po celé Evropě, pojištění přívěsného vozíku do 750 kilogramů a řidič ani nepřijde o své bonusy po první dopravní nehodě.

Článek Povinné ručení je nutné, ale nabídek je mnoho byl publikován 16. května 2018 v 01.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...