Renault Zoe: nový elektrovůz i v Česku

Tagy:  Renault Zoe, elektromobil, elektrovůz, Česko, Schneider Electric. dobíjecí stanice

Sponzorované odkazy:

Renault Zoe: nový elektrovůz i v Česku

Renault ZOE je pro značku Renault velmi důležitým modelem, je totiž třetím rokem nejprodávanějším elektrickým vozem v Evropě.

Na český trh vstupuje nejnovější evoluce tohoto modelu, která se vyznačuje několika novinkami. Tou nejzásadnější je příchod nového motoru R110, který byl vyvinut během pouhých dvou let inženýry v Technocentre Renault, jihozápadně od Paříže a ve výrobním závodě Cléon v Normandii, kde se motory pro ZOE vyrábí.

Pohonná jednotka R110

Motor R110 vychází z elektromotoru R90, který je na českém trhu rovněž k dispozici. Nová jednotka R110 nabízí o 12 kW vyšší výkon než verze R90. Řidiči budou těžit z vyššího výkonu především při zrychlení na hlavních tazích, nový motor ušetří téměř dvě sekundy z doby pružného zrychlení z 80 na 120 km/h. Točivý moment 225 Nm je dostupný takřka od nulových otáček a Renault ZOE se díky němu může svižně proplétat hustým městským provozem.

Renault ZOE je na českém trhu k dispozici výhradně s akumulátorem Z.E.40, který má kapacitu 41 kWh a ZOE ve variantě R90 a R110 s ním zvládne v reálných podmínkách ujet až 300 kilometrů na jedno nabití. Verze R90 a R110 lze nabíjet výkonem až 22kW. Během roku 2018 nabídku obohatí i rychlonabíjecí verze Q90, kterou lze nabíjet výkonem až 43 kW.

Elegán se vším všudy

Model Renault ZOE modelového roku 2018 dostal k dobru lak fialová blueberry, přičemž barvička je na výběr i pro interiér vrcholného stupně výbavy Intens. Vůz je k mání ve dvou výbavových stupních, a to Life a Intens.

Pack Look Blueberry obsahuje

  • fialové ozdobné lišty na palubní desce
  • rámečky bočních výdechů klimatizace a reproduktorů
  • tmavé látkové čalounění s fialovým středem sedadel a prošíváním

Cena vozu

  • S motorem/baterií R90 Z.E. 40 kWh vyjde ve výbavě Life vůz 829 900 Kč
  • S pohonem R110 Z.E. 40 kWh ve výbavě Intens stojí vůz 897 400 Kč
  • Pohon Q90 Z.E. 40 kWh v Life stupni vyjde na 847 900 Kč v Intens stupni výbavy pak 907 900 Kč

Ceny platí do 28. 5. 2018, ale poslední z pohonů bude k mání později. Smluvní záruka činí 5 let nebo 100 000 km (podle toho, která z podmínek nastane dříve) a řídí se konkrétními záručními podmínkami, které jsou neoddělitelnou součástí objednávky vozu.

Schneider Electric a stovka dobíjecích stanic v Česku

Schneider Electric dodá pro Renault v Česku stovku dobíjecích stanic pro nové elektromobily. Společnost Schneider Electric je globální specialista na energetický management a průmyslovou automatizaci. Nově navázala v Česku a na Slovensku novou spolupráci s automobilkou Renault a v plánu je dodávka stovky nabíjecích stanic z řady EVlink pro nové elektromobily, které Renault uvádí na trh v České republice. Cílem je zajistit majitelům elektrovozů efektivní, uživatelsky bezpečné a jednoduché dobíjení v pohodlí domova, na veřejných parkovištích nebo v komerčních budovách a firmách.

Řešení Schneider Electric zahrnuje nejen dodávku nabíjecích stanic, ale také spolupráci na komplexních elekroinstalačních službách (zajištění instalace stanice včetně inteligentních prvků, vše bez nutnosti navyšovat kapacitu hlavního jističe nebo omezujícího nabíjení podle časových hodin). Nabíjecí stanice Schneider Electric disponují také funkcí řízeného a chráněného přístupu k vlastnímu systému. Identifikace uživatele je za pomoci klíčku nebo RFID karty.

Zdroj foto: Renault

Článek Renault Zoe: nový elektrovůz i v Česku byl publikován 10. července 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.