Nezapomeňte tento měsíc přezout svůj vůz na zimní pneumatiky

Nezapomeňte tento měsíc přezout svůj vůz na zimní pneumatiky

Zákon o využívání pneumatik vymezuje, kdy mají majitelé motorových vozidel vyměnit letní pneumatiky za zimní a naopak. Legislativa uvádí, že letní pneumatiky můžete mít, pokud se venkovní teplota stabilně pohybuje okolo sedmi stupňů Celsia. Ovšem na druhou stranu ještě udává povinnost mít zimní obutí na vozidle v období od 1. listopadu do 31. března.

Pokud se nechcete hádat s policisty při běžné silniční kontrole, kteří vám mohou dát za nerespektování zákona nemalou pokutu, objednejte se do pneuservisu co nejdříve. Zejména na konci měsíce budou mít totiž dost práce s řidiči, co nechávají vše na poslední chvíli.

Povinnost zimních pneumatik

Zákon nařizuje, že letní pneumatiky máte vyměnit za zimní nejpozději 1. listopadu a jezdit na nich až do 31. března, ale pouze za předpokladu, zda jsou splněné následující dvě podmínky:

Pokud je pozemní komunikace pokrytá souvislou vrstvou sněhu, ledem anebo námrazou, nebo se dá předpokládat, že se během jízdy na silnicích objeví souvislá vrstva sněhu, ledu či námrazy.

Pozor na značky upozorňující na zimní výbavu

Ještě můžete na českých silnicích narazit na úseky označené značkou Zimní výbava. Jestli chcete do dané části silnice vjet, musíte mít na vozidle zimní pneumatiky s minimální hloubkou dezénu 4 milimetry, a to bez ohledu na aktuální počasí.

Kvalitní pneuservis zvládne výměnu pneumatik i u velkých disků, foto: motogart.czKvalitní pneuservis zvládne výměnu pneumatik i u velkých disků, foto: motogart.cz

Pneuservis v Praze vám poskytne své služby

Objednejte se na výměnu pneumatik co nejdříve. Protože ke konci měsíce by mohly mít všechny servisy plno. Když zadáte do internetového vyhledávače frázi pneuservis Praha, nabídne se vám hned několik firem. Pokud hledáte populární a spolehlivý pneuservis v Praze, jedním z nich je Motogart. Je vybaven moderními přístroji a pomůckami, a tak si můžete být jisti, že vám budou poskytnuty ty nejlepší služby.

Demontáž pneumatik, foto: motogart.czDemontáž pneumatik, foto: motogart.cz
Vyvážení disků, foto: motogart.czVyvážení disků, foto: motogart.cz

Článek Nezapomeňte tento měsíc přezout svůj vůz na zimní pneumatiky byl publikován 10. října 2018 v 09.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...