Kodiaq GT: Světová premiéra na autosalonu Auto Guangzhou 2018

Tagy:  Kodiaq GT, Kodiaq, Kamiq, Karoq, autosalon, Auto Guangzhou 2018

Sponzorované odkazy:

Kodiaq GT: Světová premiéra na autosalonu Auto Guangzhou 2018

Nová Škoda Kodiaq GT byla na autosalonu Auto Guangzhou v Číně ve dnech 16. – 26. listopadu 2018 poprvé představena široké veřejnosti. První SUV – kupé české značky je novým modelem na čínském trhu.

Pro tento trh značky Škoda je nabídka SUV v Číně tvořena modely Kodiaq GT, Kodiaq, Karoq a Kamiq. V rámci autosalonu Auto Guangzhou bude představena celá paleta modelů.

Kodiaq GT bude hvězdou letošního autosalonu Auto Guangzhou v Číně. Nový model rodiny SUV značky Škoda v sobě snoubí robustní exteriér a všestrannost SUV, s elegancí a dynamikou kupé. Jako první sériový model nese Kodiag GT nápis Škoda uprostřed zadních dveří.

Škoda Kodiaq GTŠkoda Kodiaq GT

Mohutný a stylový

Příď 4 634 milimetrů dlouhého vozu Kodiaq GT se vyznačuje černě lemovanou mřížkou chladiče s chromovanými zdvojenými lamelami. Mohutný vzhled sportovního vozu zvýrazňují LED světlomety, trojrozměrně tvarovaný nárazník a široké otvory pro sání vzduchu. Linie střechy za předními dveřmi pozvolna klesá a přechází v ploché páté dveře.

Design exteriéru

Lemy blatníků a prahů s matně černými prvky zvýrazňují robustnost SUV-kupé. Záď upoutá pozornost ostře konturovanými zadními LED světly s krystalickými tvary v typickém designu značky Škoda. Přes celou šířku vozu se pod nakládací hranou táhne jemný reflexní pás, který je stejně jako černý difuzor výrazným designovým funkčním prvkem.

Škoda KaroqŠkoda Karoq

Interiér

Sportovní a stylový interiér modelu Kodiaq GT je z vysoce kvalitních materiálů, se sériově dodávaným a individuálně nastavitelným Virtuálním Kokpitem a s typickými Simply Clever prvky. Díky Wifi připojení, funkcím MirrorLink™, Apple CarPlay nebo Baidu’s Carlife je Koodiaq GT stále online a poskytuje nejmodernější úroveň konektivity.

Pohonné jednotky

Paleta pohonných jednotek zahrnuje dva výkonné zážehové motory. Motor 2,0 TSI o výkonu 137 kW/186 k pohání kola přední nápravy, motor 2,0 TSI s výkonem 162 kW/220 k je vybaven pohonem všech čtyř kol a sedmistupňovou převodovkou DSG. Maximální bezpečnost zajištují četné asistenční systémy, vč. systému Blind Spot Detect, Front Assist a adaptivního tempomatu (ACC) s funkcí Stop-Go.

Škoda KamiqŠkoda Kamiq

Škoda Kamiq

Je druhý model pro čínský trh. V Číně je nyní exkluzivně nabízena nejen paleta čtyř SUV značky ŠKODA, ale také nový model Škoda Kamiq.

Toto městské SUV s délkou 4 390 milimetrů, šířkou 1 781 milimetrů a výškou 1 593 milimetrů je po modelu Škoda Karoq dalším pokračovatelem řady menších SUV. Model Kamiq pohání nově vyvinutý 1,5litrový benzinový motor s výkonem 81 kW/110 k. Prostorným interiérem a moderním řešením konektivity, jako je hlasové ovládání iFLYTEk na bázi umělé inteligence, oslovuje mladé čínské zákazníky žijící ve městech.

SUV rodina – Kodiaq GT, Kodiaq, Kamiq, Karoq,SUV rodina – Kodiaq GT, Kodiaq, Kamiq, Karoq,

Paleta SUV

Kromě Škoda Kodiaq GT a modelu Kamiq nabízí Škoda i modely Kodiaq a Karoq, které jsou v nabídce i v Evropě. Kodiaq sází s vnější délkou 4 697 milimetrů, volitelnou třetí řadou sedadel a objemem zavazadlového prostoru až 2 065 litrů ještě více na mnohostranné využití, než je tomu u modelu Kodiaq GT.

Na čínském trhu jsou k dispozici výkonné motory – 1,4 TSI se 110 kW/150 k, 2,0 TSI se 137 kW/186 k a motor 2,0 TSI se 162 kW/220 k. Kromě toho Kodiaq nabízí moderní řešení konektivity a četné asistenční systémy, se kterými vstupuje na čínský trh i Škoda Karoq. Ten má délku 4 432 milimetrů a rozvor náprav 2 688 milimetrů. K dispozici jsou motory 1,2 TSI a 1,5 TSI, které mají výkon 85 kW/115 k, resp. 110 kW/150 k.

Mimo palety modelů SUV se na autosalonu Auto Guangzhou v Číně na stánku Škoda v hale 6.1. představí i celá paleta osobních vozů značky Škoda, konkrétně modely Superb, Octavia, Octavia Combi, Rapid a Rapid Spaceback.

Zdroj foto: Auto Škoda

Článek Kodiaq GT: Světová premiéra na autosalonu Auto Guangzhou 2018 byl publikován 26. listopadu 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Novinky a Značky aut. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.