Jak přepravit jízdní kola autem? Pořiďte si vhodný nosič

Jak přepravit jízdní kola autem? Pořiďte si vhodný nosič

Současný trh je poměrně rozmanitý a nabízí pestrou škálu nosičů kol, ovšem ne všechny jsou vyhovující. Pokud máte docela vysoké nároky, zřejmě se neuspokojíte s modelem za pár stovek korun. S nosičem kol na střeše se zvyšuje spotřeba paliva až o třetinu, pohodlnější volbou je spíše řešení na tažné zařízení, případně páté dveře automobilu. V následujících řádcích vám představíme přednosti a úskalí jednotlivých variant.

Střešní box láká nižší pořizovací cenouStřešní box láká nižší pořizovací cenou

Pokud v okolí vašeho bydliště nemáte pěkné cyklistické túry, případně byste chtěli poznat i jiné části České republiky, nevyhnete se výběru přepravního systému.

Střešní nosič kol

Jestliže neplánujete mít střešní box , můžete na podélné střešní lišty nainstalovat cenově výhodný nosič. Pořizovací cena je poměrně nízká, nicméně počítejte s nesnadnou manipulací. Bicykl totiž musíte zvednout do značné výšky, což třeba ženy často samy nezvládnou. I samotné uchycení je potom náročnější. Při neopatrnosti můžete poškrábat lak na střeše. Stejně tak si musíte dávat pozor, že s nákladem na střeše nevjedete do podzemní garáže. V neposlední řadě se zvýší spotřeba paliva, a to u některých vozidel až o třetinu, a prodlouží se brzdná dráha.

Nosič kol na tažné zařízení

Přijatelnější alternativou je nosič kol, jenž se instaluje přímo na tažné zařízení, přičemž montáž je jednoduchá. I samotná manipulace s koly je komfortní. Bez problémů se dostanete do kufru, protože nosiče kol na tažné zařízení se dají sklopit a odsunout. Omezení je vskutku minimální. Jediné, co je možné vnímat jako nevýhodu, je, že není dobře vidět přes zadní okno, protože ve výhledu často vadí řídítka kol.

Jestliže hledáte kvalitní nosiče kol, případně střešní boxy, podívejte se do pestrého produktového portfolia značky Thule . Spokojení budete s kvalitou, ale i cenou.

Článek Jak přepravit jízdní kola autem? Pořiďte si vhodný nosič byl publikován 21. září 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...