Modernizovaná Škoda Fabia: designově i technicky osvěžující

Tagy:  facelift Škoda Fabia, Škoda Fabia Monre Carlo

Sponzorované odkazy:

Modernizovaná Škoda Fabia: designově i technicky osvěžující

Čtyři roky po uvedení třetí generace na trh prošla Škoda Fabia modernizací, která přinesla nové designové prvky a technické novinky.

Poprvé model má LEDky a redesignem prošel i sdružený panel přístrojů. K mání jsou i nové materiály sedadel zajišťující svěží vzhled a pohodlí interiéru. Rozšířena byla i nabídka asistenčních systémů a prvků Simply Clever.

Exteriér

Příď, záď a maska chladiče mají výraznější vzhled. Kola z lehké slitiny nově doplnila i velká osmnáctipalcová kola, která jsou k dispozici pro karosářskou verzi hatchback. Díky atraktivnímu ColourConceptu si mohou zákazníci individuálně přizpůsobit barevné provedení vozu volbou černého, bílého nebo stříbrného provedení střechy, A sloupků, vnějších zpětných zrcátek a kol z lehké slitiny.

Interiér

Palubní desce vévodí přepracovaný sdružený panel s kruhovými přístroji a displeji, které jsou nyní lépe čitelné. Celkový dojem umocňují nové dekorační prvky a kvalitnější materiály. V závislosti na výbavovém stupni mají sedadla dvoubarevné vzory potahových látek nebo mohou být potažena kombinací mikrovlákna (Suedia) a látky. Kontrastní švy dodávají interiéru výjimečný vzhled.

Pohonné jednotky

Portfolio motorů zahrnuje tři agregáty, jejichž výkonové spektrum sahá od 55 kW/75 k) do 81 kW/110 k. Další motor 1,0 MPI o výkonu 44 kW/60 k bude k mání v průběhu roku. Oba motory TSI jsou nově vybaveny filtrem pevných částic.

LED technologie

Na českém trhu mají všechny vozy Škoda Fabia ve standardní výbavě LED světla pro denní svícení. LED přední světlomety a LED zadní skupinové svítilny jsou součástí standardní výbavy pro výbavový stupeň Style a pro model Škoda Fabia Monte Carlo.

Asistenční systémy

Již tak rozsáhlá škála prvků aktivní a pasivní bezpečnosti se rozrostla o nové asistenční systémy, které pomáhají řidiči při změně jízdního pruhu, vyjíždění z parkovacího místa a přepínání mezi dálkovými a potkávacími světly.

Na přání lze nabídku prvků bezpečnosti rozšířit o

  • adaptivní tempomat ACC
  • couvací kameru
  • parkovací senzory vpředu a vzadu
  • rozpoznávání únavy řidiče Driver Alert nebo Light and Rain Assist
  • a tři další asistenční systémy – Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert low a asistenta dálkových světel Auto Light Assist.

Blind Spot Detect

Zvyšuje bezpečnost při jízdě na víceproudých silnicích a při předjíždění. Radarové senzory monitorují dění za vozem a vedle něj. LED kontrolka ve vnějším zpětném zrcátku varuje před vozidly, které se rychle blíží zezadu nebo se již nachází v mrtvém úhlu.

Rear Traffic Alert low

Systém Rear Traffic Alert low využívá zadní radarové senzory vozu ke sledování dopravní situace za vozidlem při vyjíždění z parkovacího místa nebo z vjezdů. Varovný tón a kontrolka na palubním displeji upozorňují na nebezpečí kolize.

Asistent dálkových světel Auto Light Assist

Auto Light Assist snižuje nebezpečí oslnění ostatních řidičů dálkovým světlem. Jakmile přední kamera vozu zaznamená protijedoucí vozidla nebo vozidla jedoucí před ním, přepne systém dálková světla automaticky na potkávací. Auto Light Assist je k dispozici pro halogenové světlomety s žárovkami H7 i pro LED přední světlomety standardně dodávané pro výbavový stupeň Style a pro model Monte Carlo.

Komfortní prvky

Nové jsou elektricky ovládaná okna, a to buď dlouhým stisknutím ovládacího tlačítka nebo lze otevřít a zavřít najednou všechna elektricky ovládaná okna podržením tlačítka zamknutí nebo odemknutí vozu na klíči s dálkovým ovládáním. Nové osvětlení odkládací schránky ve středové konzoli je součástí standardní výbavy výbavového stupně Style a varianty Monte Carlo.

Infotainment

Systém Amundsen nabízí prostřednictvím balíčku služeb Infotainment Online funkce konektivity, dále Wi-Fi hotspot a díky Škoda Media Command 2.0 propojení až se dvěma tablety na palubě. Novinkou v nabídce je i infotainment systém Swing Plus s 6,5“ barevným displejem.

Simply Clever

Škoda Fabia nabízí hned několik nových prvků Simply Clever. Nové jsou dva USB konektory pro cestující na zadních sedadlech nebo odnímatelná LED svítilna v zavazadlovém prostoru modelu combi.

Škoda Fabia Monte Carlo

Je to lifestylová varianta vozu, jež nabízí originální vzhled exteriéru i interiéru.

  • Přední spoiler, střešní spoiler a zadní difuzor jsou vždy v černé barvě.
  • Oba B sloupky a nástupní lišty zdobí plaketka Monte Carlo.
  • Boční prahy jsou v černém provedení.
  • Palubní desku zdobí nová dekorační lišta v dekoru Carbon.
  • Bílými konstrastními švy jsou zdobena sportovní sedadla potažená kůží s karbonovým vzhledem.
  • Nové jsou červené švy ve výplni předních dveří a na středové opěrce, úprava je dostupná na přání.

Zdroj foto: Auto Škoda

Článek Modernizovaná Škoda Fabia: designově i technicky osvěžující byl publikován 4. září 2018 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...