Škoda Kodiaq boduje nejen doma

Tagy:  Škoda, Kodiaq, novinka, kompaktní SUV, vítězství, anketa, prodeje, rekordní

Škoda Kodiaq boduje nejen doma

Další ocenění, tentokrát pro nejlepší dovážený automobil na německý trh, si připsala Škoda Kodiaq. Je to celkem devětadvacáté ocenění, které české SUV od uvedení do prodeje na začátku roku získalo. Pojďme se podívat, jaké významné ceny nejnovější škodovka získala a také na to, jak se značce daří.

Double na německé půdě

Německý odborný magazín AUTO TEST nevybral vůz s okřídleným šípem ve znaku poprvé. Díky letošnímu výsledku vyhrála Škoda již počtvrté za sebou. Škoda Kodiaq byla nejlepší mezi všemi importovanými vozy, který magazín za posledních 12 měsíců testoval. Není přehnané říct, že mladoboleslavská značka anketě dominovala, na druhém místě se totiž umístila loni vítězná Škoda Superb Combi. „Jen zřídka se podaří novému modelu v tomto náročném boji zvítězit. Škoda Kodiaq je opravdovým vítězným typem,“ vyzdvihuje časopis, který testoval vrcholnou verzi s motorem 2,0 TDI a výkonem 190 koní, přímo řazenou převodovkou a pohonem všech kol. Na porotu zapůsobila zejména prostornost vozu.

Pro Škodu Kodiaq se jednalo již o 29. ocenění od uvedení na trh na začátku letošního roku. Za všechny předchozí lze zmínit titul „Best Cars 2017“ renomovaného britského časopisu What Car?, nelze zapomenout na ocenění Auto roku 2017 v Česku, Polsku a Bulharsku. SUV vozem roku se stal model v Číně a Francii a v Německu byl zvolen autem roku s pohonem všech kol. Jedinečný design byl oceněn dvěma cenami Red Dot Award.

Škoda Kodiaq se výrazně podílí na rekordních prodejích vozů s okřídleným šípem ve znaku. Foto: ŠKODA AUTOŠkoda Kodiaq se výrazně podílí na rekordních prodejích vozů s okřídleným šípem ve znaku. Foto: ŠKODA AUTO

Rekordní půlrok

Vítězstvím ve své kategorii, tedy mezi terénními vozy a SUV, skončila pro Škodu Kodiaq také čtenářská anketa Best Cars v České republice. Do hlasování se zapojilo dva a půl tisíce čtenářů motoristických časopisů vydavatelství Mladá Fronta. Kodiaq má s 27 100 prodanými kusy velký podíl také na výsledcích značky – Škoda má za sebou nejlepší první pololetí v historii podniku a díky 585 000 dodaných vozů překonala loňský výsledek o 2,8 %. Historicky rekordní měsíc, kterým byl červen 2016 také neodolal – ve stejném měsíci letošního roku se totiž poprvé dodalo zákazníkům více než sto tisíc vozů s okřídleným šípem na kapotě, a to 105 200 automobilů. Nechme se překvapit, jestli značka udrží stejný trend i v druhém pololetí. Našlápnuto k tomu má také díky Škodě Kodiaq skvěle.

Článek Škoda Kodiaq boduje nejen doma byl publikován 21. července 2017 v 14.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...