Pojištění: porovnejte si nabídky

Tagy:  PZP, povinné ručení, pojištění, peníze, hliníkové disky, ložiska, údržba

Pojištění: porovnejte si nabídky

Povinné ručení v Česku či povinné zmluvné poistenie (PZP) na Slovenku nabízí více společností. Je proto třeba se před podpisem smlouvy dobře informovat, co která pojišťovna nabízí, kolik za to chce a také jak postupuje v případě pojistného plnění.

V době internetu není žádný problém udělat si porovnání PZP či povinného ručení z pohodlí domova. Rychle tak zjistíte nejen která pojišťovna je skutečně ta nejlepší a u které jde jen o reklamní řeči, ale co více – speciální on-line programy vyberou vhodné povinné ručení zrovna na míru motoristy, který právě sedí u počítače. Na webu řidič jen vyplní pár údajů o autě, o něco více údajů o sobě, aby program započítal všechny možné slevy a bonusy a pak už má k dispozici nabídku, která je pro něj objektivně nejvýhodnější. Okamžitě vidí aktuální sazby a ceny pojišťoven, rovnou i se slevami (dle předchozí „kariéry“, podle územní platnosti nebo i podle věku, někdy i dle automobilu), které mu daná pojišťovna poskytne.

Kromě jiného se na internetu dá udělat i porovnání cen PZP, resp. povinného ručení. To je ale dost krátkozraké, vždy sledujte také to, co za dané peníze získáte v případě problémů. Nemusí jít o havárii, ale třeba i o takovou banalitu jako prasklé čelní sklo od odlétajícího kamínku. Samozřejmě nikdo motoristu nenutí, aby hned podepsal smlouvu, která bude nejvýhodnější, ale jako vodítko je takový web skvělý pomocník. Bez pomoci internetu by museli motoristé obíhat pojišťovny a zjišťovat nabídky osobně.

Porovnání na internetu se hodí i motoristům, kteří již pojištění mají. Třeba zjistí, že jejich poskytovatel pro ně není tak výhodný, jak si mysleli nebo se naopak ubezpečí, že vybrali nejlépe, jak mohli. A i když máte to nejlepší pojištění, jaké lze mít, neriskujte, jezděte rozvážně, předvídejte a chovejte se na silnicích ohleduplně.

Kam s ušetřenými penězi?

Peníze ušetřené na pojištění jistě každý motorista zvládne bez problémů utratit a třeba se rozhodne vložit je – jak jinak – do auta. Možností, která bude slušet rodinné felicii i supersportovnímu skvostu, je zakoupit hliníkové disky. Nabídka je široká nejen co se týká barvy nebo rozměrů, ale hlavně co se týká designu i výrobců. Je libo matné, lesklé, nebo snad bílé hliníkové disky? Kolik paprsků? A budete si k nim přát i podložky pod kola? Na takové a mnoho dalších otázek se připravte, než se vydáte do obchodu.

Ušetřené peníze za pojištění můžete „vrazit“ do disků pro svůj vůz. Ilustace: http://www.pneumatiky.sk/Ušetřené peníze za pojištění můžete „vrazit“ do disků pro svůj vůz. Ilustace: http://www.pneumatiky.sk/

Druhou možností je věnovat se za uspořené finance údržbě. Ložiska, čepy, filtry, olej a desítky dalších součástek možná již čekají, až na nich spočine starostlivý pohled jejich majitele. Je spousta součástek, které se vyplatí pravidelné kontrolovat a případně i vyměnit, když ta stávající již neslouží, jak by měla. Zručný motorista si vše (zejména u starších aut) opraví sám, jiný svěří auto do péče servisního mechanika. Ovšem podstatné je, aby vůz fungoval, jak má a sloužil svému účelu – ať už je to prostá přeprava z bodu A do bodu B, rozvoz dětí do školy a manželky do práce, reprezentativní účely nebo jako „kočkolap“.

Článek Pojištění: porovnejte si nabídky byl publikován 23. května 2012 v 10.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...