Externí financování automobilů na vzestupu. Češi se stále více zajímají o operativní leasing a pronájem

Externí financování automobilů na vzestupu. Češi se stále více zajímají o operativní leasing a pronájem

Plánujete pořídit si vlastní nebo firemní vůz, ale nemůžete si dovolit takto velkou investici? Řešením může být operativní leasing. Kromě možnosti využívat automobil nabízí i jiné výhody, na což lidé začínají přicházet. Také proto začíná tento typ financování nákupu automobilu být čím dál více oblíbený.

Okolo 40% nových vozů je financovaných leasingem

Až celých 40% nově zakoupených vozů na českém trhu je financováno právě leasingem. Výhodou je například to, že se sníží riziko ztráty hodnoty vozu, který by bylo následně nutné prodat. V případě operativního leasingu nemusíte řešit starosti s prodejem ojetého vozu. Ve většině případů je totiž automobil především věc užitková a nejedná se o investici, ale naopak hrozí ztráty. Stejně tak jsou mylné i obavy, že při nákupu vozu na leasing je cena výrazně dražší. Záleží na konkrétní společnosti, ale většinou se dá říci, že jsou ceny stejné nebo velmi podobné.

Podpora pro podnikatele i prodejce aut

Stoupající tendence zájmu o operativní leasing, který je nabízen v poměrně výhodných formách, je oceňována prodejci automobilů. Právě na této možnosti funguje dynamické tempo na trhu s novými i ojetými automobily. Operativní leasing je navíc stále častěji využíván ve firmách. Kromě toho řada firem pro nákup vozů využívá i finanční leasing, a to nejčastěji pro nákup nákladních vozů.

Zájem o operativní leasing stoupá

Důvodů, proč je operativní leasing na vzestupu, je několik. Jedná se o jiný stav ekonomiky v porovnání se západními zeměmi, kde formou leasingu fungují až ¾ automobilů. U nás se čísla pohybují kolem ¼. Dalším faktorem je snižování rozpočtů, které mnohdy vede cestami operativního leasingu, který nabízí menší jednorázovou finanční zátěž.

Článek Externí financování automobilů na vzestupu. Češi se stále více zajímají o operativní leasing a pronájem byl publikován 1. července 2016 v 00.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...