Jak na financování ojetého auta?

Tagy:  půjčka na auto, úvěr, leasing, finanční leasing, operativní leasing, ČSOB, Česká spořitelna, půjčka, financování

Jak na financování ojetého auta?

Váš automobil dosloužil, na nový nemáte a přitom potřebujete jezdit? Skvělou možností je na auto si půjčit. Je třeba dobře rozmyslet zásadní otázku, jestli zvolíte půjčku nebo leasing.

Nemá smysl kupovat ojeté auto za dvacet tisíc, u kterého bude kupující jen platit servis. Aby nový vůz za něco stál, je potřeba připravit si zhruba sto tisíc, což je částka, kterou ne každý disponuje. Naštěstí je hned několik možností, jak si nový vůz dopřát. Lze využít klasický úvěr, případně půjčku na auto nebo leasing. Nabídek je hodně a tak je třeba pečlivě vybírat, hlavní je ale zvolit takový vůz, který reálně dokážete zaplatit.

Jistotu a seriózní jednání zaručuje půjčka z banky, kterou nabízí velké instituce jako Česká spořitelna nebo ČSOB, ale i ty menší jako například Equa bank. Některé banky navíc nabízí vedle neúčelových půjček také úvěry přímo na nákup nového vozu. Například výhodná ČSOB autopůjčka nebo přesněji společnost ČSOB Leasing. Autopůjčka od této společnosti je určena na nákup nového vozu nebo motorky, minimální výše je sto tisíc a doba splácení nejvýše šest let. Příjemné je, že součástí je povinné ručení a havarijní pojištění. Není ale nutné vyhledávat přímo půjčky na nové vozidlo. Příkladem může být předem nespecifikovaná půjčka na auto od České Spořitelny, kde lze získat až 700 000 a splatnost do 10 let. Úroková sazba začíná na příjemných 6 procentech.

Druhou možností je využít úvěr na auto od nějaké z nebankovních společností (např. Cetelem nebo přímo prodávající autobazar). Zde lze získat peníze bez dokládání příjmů, dokonce může být žadatel i v registru dlužníků, ale úvěrové podmínky bývají často nevýhodné. Je zde třeba být na pozoru, ideálně se poradit s odborníkem.

Před koupí auta je třeba vše řádně spočítat. Foto: pujcko.czPřed koupí auta je třeba vše řádně spočítat. Foto: pujcko.cz

U vozů je pak známou formou úvěru leasing. Zde je třeba rozlišovat finanční a operativní leasing. V prvním případě je vůz po dobu splácení majetkem leasingové společnosti (což má své pro i proti) a pak bude patřit novému majiteli, zatímco u operativního leasingu zůstává v majetku leasingové firmy i po ukončení smlouvy. Na druhou stranu jezdit novým vozem za pár tisíc a o nic se nestarat je lákavé, přesto tuto možnost využívají spíše firmy.

Článek Jak na financování ojetého auta? byl publikován 19. října 2017 v 12.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...