Pohodová jízda v jedné stopě

Tagy:  Kentoya, novinky, skútr euro4, skútry 125, skútr

Pohodová jízda v jedné stopě

Popojíždění po městě je s automobilem často obtížné. Vyměňte svůj vůz na cesty do městských ulic za něco subtilnějšího. Ideální je pohodová jízda v jedné stopě, protože se skútrem máte šanci dorazit kamkoli i v úzkých uličkách.

Prima alternativou k cestování městy a městečky je využití městské hromadné dopravy, ale ne všude tato varianta funguje. Pak je atraktivní možností pohodová jízda na skútru. Dostanete se s ním i tam, kam s autem ne, a úzké uličky či zátarasy pro automobily na silnici vás nezastaví.

Nová emisní norma

Dle nového nařízení Evropského parlamentu, je od roku 2017 v platnosti nová emisní norma Euro4. Ta nařizuje majitelům skútrů mít na svém jednostopém stroji zakomponováno hned několik zařízení.

Které to jsou?

  • vstřikování paliva ke snížení emise zplodin z výfukových plynů
  • kombinovaný brzdný systém, díky němuž se jednou pákou ovládají obě brzdy
  • automatická světla
  • OBD konektor k monitoringu aktivity pohonné jednotky

Takový skútr Euro4, bude mít jinak spotřebu, ale výkonnost obdobnou jako stroje plnící normu Euro3. Ovšem cena takto vybaveného skútru bude o několik tisíc korun vyšší, protože toto přizpůsobení Normě Euro4 s sebou nese další náklady při výrobě skútrů. Někteří prodejci a výrobci (kupříkladu Kentoya) proto od června 2017 nabízí čistopis technického průkazu k zakoupenému stroji, s aktuálním datem roku 2017.

Novinky maloobjemových skútrů

Kentoya také nabízí nové skútry 125 ccm, jež splňují právě novou normu Euro4. Jsou to tři skútroví krasavci.

  • Maximus – i 125 4T
  • Asphyx – i 125 4T
  • Phoenix – i 15T

Skútr Maximus – i 125 4T

Je sportovně designově vyladěný skútr s Delphi vstřikováním paliva, výkonem osmičky koní, širokým pohodlným sedlem nepostrádajícím opěrku pro spolujezdce a s LED osvětlením. Za cenu 57 990 Kč v šedé nebo černohnědé barevné variaci jej může sedlat každý majitel řidičského oprávnění skupiny B.

Maximus – i 125 4TMaximus – i 125 4T

Asphyx – i 125 4T

Tento subtilnější a menší bráška Maximuse stojící na kolech o třinácti palcích, má šik moderní vzezření se zadními tlumiči s progresivními pružinami, a samozřejmě rovněž je mu vlastní Delphi vstřikování karburátoru. Skútr s velkým sedlem a parádně vyladěným podvozkem je k mání ve stylovém černém provedení anebo trendy veselé červenobílé variantě. Může být váš za 39 990 Kč.

Asphyx – i 125 4TAsphyx – i 125 4T

Phoenix – i 125 4T

Jako štíhlý elegán se jeví skútr Phoenix – i 125 4T. Neotřelý design i barevné pojetí dělá z tohoto spolehlivého parťáka kousek, s nímž nelze prohloupit. Když k tomu připočteme ještě šik svítilny, praktický úložný prostor pod sedlem, prima stupačky pro batůžek (spolujezdce) a jízdu na kolech o čtrnácti palcích, není moc co řešit. Za cenu čítající 37 990 korun jej pořídíte v neotřelé žlutočerné nebo červenočerné kombinaci.

Phoenix – i 125 4TPhoenix – i 125 4T

Zdroj foto: Kentoya.cz

Článek Pohodová jízda v jedné stopě byl publikován 2. října 2017 v 01.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...