Jak rychle a jednoduše získat nové auto?

Jak rychle a jednoduše získat nové auto?

Zvažujete, zda si pořídit nové auto za hotové, nebo jestli využít možnosti leasingu? Jelikož se jedná o finančně nákladnou částku, je dobré si důkladně promyslet všechna pro a proti.

Co obnáší pojem operativní leasing?

Jistě rozumíte tomu, co obnáší spojení „vzít si auto na leasing“. Leasingové společnosti po určitou dobu splácíte měsíční splátky za vozidlo, které se po celkovém splacení stane vaším majetkem. Na podobném principu funguje též úvěr. Rozdíl je v tom, že splátky obdrží vaše banka či úvěrová společnost a vozidlo je hned od začátku vaše. Jak funguje operativní leasing? Oproti finančnímu leasingu nepřechází po splacení vozidlo na osobu nájemce.

Výhody operativního leasingu

Hlavní výhodou je rychlé pořízení si nového vozu bez nutnosti hotovosti. Jakmile je tento druh leasingu splacen, můžete své původní vozidlo nahradit novým a dál pokračovat v měsíčních splátkách. Dalším plusem je fakt, že veškerá rizika spojená s provozem vozidla nese na svých bedrech leasingová společnost, nikoliv nájemce. Proto se nemusíte starat o opravy a údržby vozu, povinné ručení, havarijní pojištění, výměnu pneumatik. Netýká se vás ani případné odcizení vozidla. V případě nějaké takovéto nenadálé události vám bude okamžitě zajištěno auto náhradní. Operativní leasing vám vlastně šetří peníze, které můžete investovat jinde. Máte danou měsíční pevnou částku, již je nutné hradit, a s níž můžete ve svém rozpočtu počítat. Nepřekvapí vás tak žádné nenadálé výdaje související s provozem vozidla.

Jak pronájem vozidla probíhá?

Nejprve si vyberete typ vozu, o který máte zájem. Nejžádanější vozy jsou značky Škoda. Jsou na ně totiž výborné reference, což dokazuje Test: Škoda Octavia RS 245 (2018). Poté následuje volba délky doby, po kterou si auto pronajímáte. Většinou se pohybuje v rozmezí 12 – 24 měsíců. Dále je třeba si určit roční nájezd. To znamená maximální limit kilometrů, které během jednoho roku najezdíte. Tyto limity jsou nejčastěji 10 000, 15 000 nebo 30 000 km. A ta nejlepší zpráva na závěr. K pronajmutí vozu nepotřebujete akontaci. Operativní leasing Škoda vám zajistí zbrusu nový vůz, u nějž budete znát přesnou částku, kterou vás bude jeho provoz stát. Navíc neplatíte žádné vedlejší náklady, pouze budete hradit tankování.

Vyplatí se to?

Operativní leasing je výhodný zejména při podnikání. Finanční náklady investované do tohoto typu leasingu oproti leasingu finančnímu zlepšují výsledný firemní výsledek. Pocit bezstarostnosti o provoz vozidla, nulová akontace a pravidelná měsíční splátka po přesně smluvenou dobu mluví jednoznačně ve prospěch tohoto financování. Pokud jste došli k závěru, že operativní leasing je pro vás to pravé, obraťte se na specialisty v tomto oboru.

Článek Jak rychle a jednoduše získat nové auto? byl publikován 19. února 2018 v 21.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...