Toyota Mirai druhé generace

Tagy:  Toyota Mirai druhé generace, Toyota, Mirai, druhá generace,

Sponzorované odkazy:

Toyota Mirai druhé generace

V roce 2014 překvapila Toyota celý svět uvedením vodíkového sedanu Mirai. Nyní je automobilka připravena posunout svoji technologii bezemisního elektromobilu na palivové články (FCEV) na novou úroveň a dokládá to svým koncepčním modelem Toyoty Mirai druhé generace.

Nová Mirai není zdaleka pouhým eko-automobilem, ale prostředkem schopným posunout hranice vodíkového pohonu a odhalit potenciál technologie palivových článků s dojezdem prodlouženým až o 30 %, atraktivnějšími jízdními vlastnostmi a ještě lepší akcelerací.

Základní specifikace vozu

  • Celková délka 4975 mm
  • Celková šířka 1885 mm
  • Celková výška 1470 mm
  • Rozvor 2920 mm
  • Hnací řetězec: pohon zadních kol
  • Počet míst 5
  • Jízdní dosah cca. o 30 % delší než současný model

Příběh nekončí…

Aktuální Toyota Mirai vybudovala celosvětové povědomí o tom, jak bychom mohli docílit vodíkové společnosti. S počtem asi 10 tisíc vozů prodaných v celosvětovém měřítku jde o technicky propracovaný a současně praktický automobil s dojezdem cca 500 km, snadným tankováním paliva a emisemi ve formě čisté vodní páry.

Další krok

Koncept vozu naznačuje budoucí směřování vodíkového pohonu, ať již jde o technologickou vyspělost, dynamické schopnosti a atraktivitu designu. Nová Toyota Mirai, jejíž uvedení na trh je naplánováno během tohoto roku, je nejlepším důkazem toho, že technologie FCEV není překážkou k atraktivním jízdním vlastnostem a krásnému vzhledu.

Design

Nejnovější modulární platforma pro Toyoty s pohonem zadních kol umožnila vytvořit pětimístnou kabinu, ale nejviditelnějším dopadem jsou nízké křivky, elegantní proporce, štíhlá a napnutá karoserie nebo velká 20" kola pro efektní a nepřehlédnutelný vzhled.

Vůz se navíc prezentuje v novém speciálním modrém laku o několika vrstvách k dosažení mimořádného lesku a hloubky barev. Interiér je pojat jako jednoduchý moderní prostor s přívětivou a pohodlnou atmosférou pro příjemné cestování. Jmenujme např. centrální displej o úhlopříčce 12,3" a přístrojový panel obklopující řidiče.

Jízdní vlastnosti

Nejnovější modulární platforma pro Toyoty s pohonem zadních kol řeší nejen zástavbu vyspělého pohonu nové Toyoty Mirai s vodíkovými palivovými články a poháněnou zadní nápravou, ale navíc přináší vyšší tuhost karoserie ve prospěch dobré agility a odezvy, stejně tak jako nižší těžiště pro příkladnou ovladatelnost.

Za hladkým zrychlováním a příjemnými reakcemi Mirai z pohledu řidiče zase stojí modernizovaná sada palivových článků. Jízdní chování na trasách plných zatáček je hladké a čitelné, zatímco na dálnici vás vůz odmění mimořádným výkonem, stejně tak jako delším dojezdem.

Zdroj foto: Toyota

Článek Toyota Mirai druhé generace byl publikován 11. února 2020 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...