Intralogistika iGo aneb automatizované vozíky v českých skladech

Intralogistika iGo aneb automatizované vozíky v českých skladech

Automatizace proniká do čím dál většího spektra oborů. Zatímco na autonomní vozidla brázdící silnice si ještě budeme muset pěknou řádku let počkat, automatizované vozíky ve skladech jsou již přítomností. U nás vám s jejich integrací pomůže iGo systems.

Logistika, která má systém vám ušetří nemalé finanční prostředkyLogistika, která má systém vám ušetří nemalé finanční prostředky

Automatizace ve skladu je nutné dělat vždy s přihlédnutím ke konkrétní realizaci. Každý sklad je jiný, pohyb zaměstnanců, vozíků i zboží se liší, proto musí být každý systém navrhnut na míru.

Základem je pečlivá analýza problému

Je také vaším cílem automatizovaná intralogistika ? Pak začněte se zařizováním raději hned, protože nejde o úplně rychlou záležitost. Než se k vám do skladu vydají autonomně fungující vozíky STILL, budete muset nechat zpracovat pečlivou analýzu. Je nutné zjistit, jak sklad funguje, a podle toho vše navrhnout. Vybrat správný druh navigace i vozíku, zvolit vhodný software. Vozíky samozřejmě komunikují i mezi sebou a v případě potřeby je možné je ovládat také manuálně.

Co všechno zvládá automatizovaný vozík?

Automatizovaná logistika může využívat několik typů vozíků STILL připravených pro samostatný provoz. Umí horizontální přepravu, přepravu na trasách, naskladňování i vyskladňování. Některé typy mají také otočnou-výsuvnou/teles­kopickou vidlici, dají se využít i ve skladech s úzkými uličkami. Pro každý sklad existuje řešení.

Vozíky jsou samozřejmě zcela bezpečné. Pro navigaci jim slouží laserový skener, bezpečnostní laserový skener skenuje 360 ° kolem sebe pro dokonalou ochranu osob. Vozíky jsou vybavené pokročilými asistenčními systémy jako iGo pilot nebo Active Floor Compensation (AFC), takže obavy o bezpečnost jsou opravdu zbytečné.

Chcete být inovativní?

Řešení už využívá řada firem, patří mezi ně například Audi, CASA International či Kuraray Trosifol. Všechny si autonomní řešení velmi chválí. Vy můžete také – budoucnost už je tady, není třeba na ni déle čekat.

Článek Intralogistika iGo aneb automatizované vozíky v českých skladech byl publikován 26. února 2021 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...