Nová Subaru Soltera

Tagy:  Subaru, Soltera, nové Subaru, model Soltera, elektrické SUV, SUV

Sponzorované odkazy:

Nová Subaru Soltera

Značka Subaru prezentuje nový model, pojmenovaný Soltera. Jméno Solterra vzniklo spojením slov Sol a Terra, latinských názvů Slunce a Země. ymbolizuje spojení člověka s přírodou a zároveň cíl vytvořit plnohodnotné SUV od Subaru schopné i jízdy v terénu.

Značky si kladla za cíl dodat novému modelu maximální úroveň pasivní bezpečnosti a jízdní stability, což jsou zásadní vlastnosti všech modelů Subaru bez ohledu na typ pohonu. Široká kooperace s Toyotou zahrnovala produktové plánování i návrh designu a pohonu.

e-Subaru platforma

Vozidlo je postaveno na elektrické e-SUBARU globální platformě, určené pro plně elektrické vozy a vyvinuté společnými silami s automobilkou Toyota. Subaru Globální Platforma, která byla vyvinuta společnými mi silami Subaru a Toyoty, umožňuje široké možnosti kombinací multiplikačních modulů, jako příď, střední a zadní část, efektivně stavět různé typy elektrických vozů.

Bezpečnost a stabilita jízdy

Subaru si kladlo za cíl dodat novému modelu maximální úroveň pasivní bezpečnosti a jízdní stability. Výsledkem spolupráce s Toyotou je nové SUV, které je schopno nabídnout mnohé.

Kdy bude k mání?

Model Soltera se připojí k aktuálním modelům SUV značky, jako jsou Ascent, Outback, Forester, nebo Subaru XV. Od poloviny roku 2022 se začne Soltera prodávat v Japonsku, USA, Kanadě, Evropě a Číně. Cena zatím známa není.

Zdroj foto: Subaru

Článek Nová Subaru Soltera byl publikován 12. října 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...