Audi e-tron GT: Zlatý volant jako nejkrásnější auto roku

Tagy:  Audi e-tron GT, Zlatý volant, nejkrásnější auto roku, Audi, e-tron GT, auto roku

Sponzorované odkazy:

Audi e-tron GT: Zlatý volant jako nejkrásnější auto roku

Model Audi e-tron GT zvítězil v anketě Zlatý volant 2021 v kategorii Nejkrásnější auto roku. Vítěz této kategorie se prosadil v konkurenci dalších 69 modelů. V této renomované anketě hlasovali čtenáři motoristického časopisu Auto Bild včetně jeho evropských mutací a novin Bild am Sonntag.

O přízeň čtenářů usilovalo celkem 70 nových modelů. Vyhlášení výsledků 45. ročníku ankety Zlatý volant se uskutečnilo v novinářském klubu v berlínské budově Axel-Springer-Haus. Na slavnostním galavečeru moderovaném Barbarou Schönebergerovou převzal Markus Duesmann, předseda představenstva společnosti AUDI AG, známou sošku pro Nejkrásnější auto roku.

Anketa Zlatý volant

Zlatý volant patří nejen k nejrenomova­nějším, ale také k nejstarším automobilovým anketám v Německu – první Zlatý volant byl předán v roce 1976. V anketě o Zlatý volant 2021 měli čtenáři na výběr 70 nových modelů rozdělených do dvanácti kategorií. Hlasování o Nejkrásnější auto roku se přitom konalo napříč kategoriemi a bylo vyhrazeno pouze čtenářům. Jedná se tedy o ocenění publika, pro které je takový emocionální automobil opravdovou srdeční záležitostí.

e-tron GT získává jedno ocenění za druhým

Audi e-tron GT je průkopníkem elektrické budoucnosti značky Audi, která bude od roku 2026 uvádět na globální trh už jen nové modely s elektrickým pohonem.

Model e-tron GT se vyznačuje krásným designem, dynamickými jízdními výkony a trvale udržitelným konceptem. Audi e-tron GT je v portfoliu značky Audi vrcholným elektromobilem, a přestože je na trhu necelý rok, má již nyní potenciál stát se opravdovým klasickým automobilem.

Řada dalších ocenění Audi

Gran turismo získalo například ocenění Autonis od motoristického časopisu auto motor und sport pro nejlepší designovou novinku roku 2021 v kategorii Vyšší třída. Model e-tron GT se prosadil také v kategorii Luxury v anketě German Car of the Year 2022 (Německé auto roku 2022).

Zdroj foto: Audi

Článek Audi e-tron GT: Zlatý volant jako nejkrásnější auto roku byl publikován 9. ledna 2022 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...