Revoluce: Peugeot představuje 2 nové modely

Tagy:  Nový Peugeot 508, Peugeot 108, městský, sedan, moderní, elegantní, úsporný

Sponzorované odkazy:

Revoluce: Peugeot představuje 2 nové modely

Značka Peugeot včera uvedla na český trh rovnou dva nové modely. Jedná se o městský automobil PEUGEOT 108 a velký cestovní vůz – Nový PEUGEOT 508. Jedná se o pokračování dlouhodobé ofenzivní strategie, které předcházelo obnovení nabídky v segmentech B a C.

108: Prcek do města

Nový PEUGEOT 108 je kompaktní a jeho obratnost se při pohybu ve městě velmi hodí. Poloměr zatáčení je jen 480 cm. Délka pak 347 cm a šířka 162 cm. Vedle toho umí být i elegantní a stylový. Nabízí se totiž nepřeberné množství osobních úprav na míru (varianty vzhledu interiéru, barevné kombinace, počet dveří nebo třeba otevřená střecha u varianty TOP!). Dvoubarevné provedení či různé grafické motivy na karoserii umožňují vozu vyniknout v šedi velkoměsta.

Navzdory kompaktním rozměrům je uvnitř vozu dostatek místa. Řidič najde vše důležité intuitivně, významnou funkci má velký 7“ dotykový displej (příplatková výbava u verze Active a sériová u verze Allure). Nechybí rozhraní pro připojení smartphone a spousta prvků, které jsou standardem spíše u dražších vozů, je to třeba kamera pro couvání nebo bezklíčové odemykání a startování. V zavazadlovém prostoru je na tuto kategorii velkorysý prostor, se sklopenými sedadly až 750 litrů.

Díky novým tříválcovým motorům jsou vozy Peugeot 108 také hospodárné. Nabízí se celkem čtyři pohonné jednotky, tři s obsahem litr, jeden PureTech 1.2 a všechny mají pětistupňovou převodovku. Nejúspornější z nich si vezme 3,8 litru na 100 km, ale ani ostatní na tom nejsou o moc hůře.

PEUGEOT 108 nabízí nepřeberné možnosti individuálních úprav. Lákavé jsou různé motivy na karoserii i otevřená střecha. Foto: www.peugeot.czPEUGEOT 108 nabízí nepřeberné možnosti individuálních úprav. Lákavé jsou různé motivy na karoserii i otevřená střecha. Foto: www.peugeot.cz

Vůz vzbuzuje pocit klidu, maska chladiče spolu se světly tvoří tradiční vzhled, který jen doplňují LED diody pro denní svícení. Nad maskou, která má přesně zkosený okraj, je znak lva hrdě zasazený mezi dva záhyby podsadité kapoty.

Dynamiku opticky podtrhují minimální převisy a dveře, které u vozů této značky téměř tradičně zasahují od jednoho kola až ke druhému. Z předních blatníků se vynořuje lišta vedoucí podél spodního kraje oken. Na zádi vozu vystupují z karoserie světla, kde nechybí typické tři „vrypy lvích drápů“.

Novinka i mezi „velkými auty“

Výraznou změnou prošel i PEUGEOT 508, spadající do kategorie velkých cestovních automobilů. Design nového modelu se opírá o novou masku chladiče, která je nyní více vertikální a uprostřed je zabudované logo Peugeot. Kapota je naopak více horizontální a vůz tak působí elegantněji.

Nabízí i nové prvky výbavy jako je dotykový displej se všemi důležitými ovladači (od druhé úrovně v sériové výbavě), couvací kamera nebo systém sledování mrtvého úhlu. Kuriózně Nový PEUGEOT 508 používá jinou technologii připojení než 108. Zde je PEUGEOT Connect Apps1, díky níž má řidič k dispozici užitečné informace, jako počet volných parkovacích míst v reálném čase nebo cenu paliv na nejbližších benzinkách.

Ani u nové generace nebude chybět verze sedan, SW (zkratka pro peugeoty ve variantě kombi) a zejména PEUGEOT 508 RXH. Luxusní vůz s „allroad“ vzhledem a úsporným motorem zaplnil mezeru na trhu a značka si slibuje nárůst zájmu. Jen škoda, že se do Česka nedostane hi-tech model 508 Hybrid4.

Nový PEUGEOT 508 je elegantnější, verze HYbrid4 se však na českém trhu nedočkáme. Foto: www.peugeot.czNový PEUGEOT 508 je elegantnější, verze HYbrid4 se však na českém trhu nedočkáme. Foto: www.peugeot.cz

V nabídce benzinových agregátů je nový přeplňovaný motor 1.6 THP s výkonem 165 koní. Ale i šestnáctistovka u nejnižší úrovně výbavy má slušných 120 koní. Nejvýkonnější diesel je pak 2.2 HDI a disponuje hodnotu 204 koní, které na kola přenáší šestistupňová automatická převodovka EAT6. V nabídce je pro verzi GT. Nejúspornější hybridní motor s kombinovanou spotřebou 3,3 litrů na 100 km ale na českém trhu nenajdete.

Článek Revoluce: Peugeot představuje 2 nové modely byl publikován 12. září 2014 v 00.00 v rubrice Informace a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...