Nový Peugeot 3008 sleduje světové trendy

Tagy:  Peugeot 3008, SUV, moderní, futuristický, trendy, konektivita

Sponzorované odkazy:

Nový Peugeot 3008 sleduje světové trendy

Nový Peugeot 2008 rozšiřuje nabídku vozů SUV v segmentu C, tedy celosvětově rychle rostoucí kategorii. Velkolepý Peugeot i-Cocpit, zdařilý design a high-tech výbava, to jsou hlavní rysy novinky, která bude hlavní hvězdou na stánku Peugeotu při autosalonu v Paříži.

Na první pohled má vůz všechny rysy SUV – vertikální přední maska, dlouhá plochá kapota, vyšší linie karoserie, široké ochranné lišty, velká kola, větší světlá výška a profilované střešní lišty.

Při pohledu na příď dominuje široká maska chladiče s chromovanými ploškami. Uprostřed zdobí příď logo značky, díky halogenovým světlometům má vůz pronikavý pohled šelmy, za příplatek lze pořídit full LED diody. Design pak dotváří mnoho širokých přívodů vzduchu. Dlouhá horizontální kapota je žebrovitá, což vodu dodává robustnost a na ní pak navazuje podokenní linie, která je vyšší.

I design zádi je čistý a velmi moderní – pod šikmým zadním sklem jsou černé leklé horizontální lišty a světla s LED diodami, který vytváří typické tři drápy značky. Vizuální podpis Peugeot je tak jasně k rozpoznání ve dne i v noci.

Futuristický kokpit a velký kufr

V interiéru zaujme futuristická palubní deska, součást nejnovější generace systému Peugeot i-Cocpit. Líbivý je také kompaktnější volant se dvěma ploškami pro lepší uchopení. Uprostřed palubní desky je velký 8“ dotykový displej s kapacitní technologií. Vyvýšení přístrojový panel pak poskytuje v základní verzi obrazovku 12,3“ s vysokým rozlišením a možností konfigurace dle přání řidiče.

Po sklopení sedaček lze převážet až tři metry dlouhé předměty, při nakládání rozměrného nákladu motoristé ocení i funkci bezdotykového otevírání zavazadlového prostoru. Mimochodem, do zavazadlového prostoru se vejde 520 litrů a disponuje velmi nízkým prahem. Inovativní je nabídka skládací koloběžky s elektromotorem coby doplňkové řešení pro snadné cestování po městě.

Díky nové platformě EMP2 se ve voze snoubí komfort a jízdní stabilita. Díky paketu Driver Sport Pack si může motorista zvolit dynamickou jízdu v režimu „Boost“ nebo „Relax“ pro klidné cestování. V terénu pak pomáhá systém Advanced Grip Control s pěti režimy a osmnáctipalcovými pneumatikami M+S.

Jízda je komfortní a pro ještě větší pohodlí lze pořídit za příplatek pneumatický masážní systém, velkou panoramatickou otvíratelnou střechu nebo Hi-Fi systém Premium FOCAL. Samozřejmostí je mnoho podpůrných prvků, díky nimž lze naplno využívat všechen potenciál vozu. Vůz také nabízí nepřetržitou konektivitu, ať už jde o funkci Mirror Screen, nabíjení telefonu indukcí nebo 3D on-line navigaci.

Nová generace Peugeotu 3008 půjde do prodeje v říjnu. Foto: www.peugeot.czNová generace Peugeotu 3008 půjde do prodeje v říjnu. Foto: www.peugeot.cz

Úsportné a výkonné motory

Vozy pro starý kontinent nabízí velmi úsporné benzinové i dieselové motory splňující emisní normu EURO 6.1. Zážehová dvanáctistovka má výkon 130 koní a nabízí se s manuální nebo automatickou šestistupňovou spotřebou, motor 1.6 THP o výkonu 165 koní je pak v nabídce jen s „automatem“. Vznětové motory se nabízí o objemu 1,6 litru, výkonu od 100 do 150 koní a rovněž je na výběr mezi manuální a automatickou převodovkou. Dvoulitrový motor pak může mít výkon až 180 koní.

Vůz půjde do projede od letošního října. Na českém trhu bude jeho největší konkurencí Škoda Yeti, Mitsubishi ASX, Fiat 500L nebo Dacia Duster.

Článek Nový Peugeot 3008 sleduje světové trendy byl publikován 7. června 2016 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...