Buďte in, půjčte si auto

Tagy:  Autopůjčovna, půjčovna aut, pronájem aut, Škoda, BMW, nejlevnější

Buďte in, půjčte si auto

Cestování na dovolenou či jen návštěva cizího města, delší servisní prohlídka vlastního vozu nebo prostě jen touha užít si lepší svezení. Důvodů, proč si na pár dní pořídit auto z půjčovny, může být celá řada. Pronájem vozu třeba jen na den stojí pár stokorun a Češi postupně přicházejí této možnosti na chuť.

Není divu, že zvyšující se zájem o půjčování automobilů jde ruku v ruce s klesajícími cenami. Vždyť půjčit si dnes zánovní vůz v prvotřídním technickém stavu stojí pár stokorun. Pokud se vozidlo půjčuje na více dní, třeba na týden, cena za den se přímou úměrou snižuje. Tato varianta přijde ke slovu třeba v případě, když máte dovolenou a chcete cestovat více, než na kolik si troufnete se svým vlastním (a starším) vozem. Ale samozřejmě, řídit takový vůz je zážitek, i když je to jen na den nebo na dva. Využít takhle pronájem aut v Praze a užít si víkend v našem hlavním městě se špičkovým vozem je extra zážitek.

Chvíli v našem hlavním městě ještě zůstaneme. Skutečně kvalitní autopůjčovna v Praze umí zákazníkovi vyjít vstříc. Je libo Ford Mondeo, BMW X1 nebo BMW 320d? Můžete je mít. Klidně jen na víkend, kdy si je užijete na maximum. Pro dlouhodobý pronájem na týden či dva se pak hodí spíše nějaká ekonomická varianta, tedy Škoda Fabia nebo Kia Ceed SW. Tyto menší vozy jsou ale dobrou volbou pro dva, rodina, cestující navíc ještě se zavazadly, by se v nich už mohla cítit poněkud stísněně. Zde se rozhodně vyplatí trochu si připlatit za vůz o jednu třídu vyšší.

Autopůjčoven je ale poměrně hodně a tak je složité vybrat tu pravou. Hlavně v těch největších městech je nabídka opravdu pestrá, ať už jde o pronájmy vozidel v Praze nebo půjčování aut v Brně. Ale i v Ostravě, Českých Budějovicích nebo Plzni již není jen jediná půjčovna. Zákazník má možnost výběru a konkurenční boj tlačí ceny dolů.

I BMW 320d si můžete půjčit. Na den, dva, nebo na týden. Foto: www.dobraautopujcovna.czI BMW 320d si můžete půjčit. Na den, dva, nebo na týden. Foto: www.dobraautopujcovna.cz

Kritéria, podle kterých si lze vybrat půjčovnu, mohou být ryze individuální – jistě to bude cena pronájmu, je ale vhodné zajímat se také o další „detaily“ jako zdali je nutné auto vyzvednou a vrátit do půjčovny nebo je možnost nechat si ho přistavit k domu, zdali si lze půjčit také navigaci či střešní nosič a jestli má vůz sjednané havarijní pojištění. Kvalitní půjčovna zakazuje ve svých vozech kouřit, i o to se před vypůjčením zajímejte. Pro někoho to může být výhoda, pro jiného problém. Co se týká paliva, obvyklá praxe je, že se vozidlo půjčuje i vrací s plnou nádrží. Na maximální počet ujetých kilometrů se dnes ale až na výjimky příliš nehledí. Tak hurá do lepšího vozu!

Článek Buďte in, půjčte si auto byl publikován 4. března 2017 v 14.30 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...