Škoda Kamiq Scoutline: Městské SUV s duší dobrodruha

Tagy:  Škoda Kamiq Scoutline, SUV, novinka, autosalon Ženeva, léto 2020,

Sponzorované odkazy:

Škoda Kamiq Scoutline: Městské SUV s duší dobrodruha

Nejprve jen sportovní verze Monte Carlo, a dnes už také robustní. Škoda Auto doplní paletu svého městského SUV Kamiq o verzi Scoutline. Škoda Kamiq se tak stává prvním SUV značky, které bude k dispozici i ve variantě Scoutline.

Cool design

Výrazný vzhled mu vedle matově černých lemů blatníků dodávají především četné stříbrné karosářské prvky. Vůz tak disponuje specifickým předním spojlerem s ližinami a zadním difuzorem ve stejném stříbrném odstínu, jaký mají kryty prahů, kryty vnějších zpětných zrcátek a střešní nosič.

Výrazným prvkem jsou také tónovaná boční a zadní skla Sunset v kombinaci s chromovanými rámy oken. Sedmnáctipalcová hliníková kola Braga a volitelně k dispozici osmnáctipalcová kola Crater jsou v leštěném antracitovém odstínu. Kamiq Scoutline má kromě toho v sériové výbavě full-LED zadní světlomety a specifickou plaketu s označením modelu.

Uvnitř vozu

V interiéru se Škoda Kamiq Scoutline vyznačuje velkorysým prostorem a specifickými dekoračními lištami – sériově v dekoru jasanového dřeva nebo volitelně v broušeném dekoru Dark Brushed – a otvory ventilace v chromovém dekoru.

Také pedály mají kryty v hliníkovém dekoru. Výškově nastavitelná přední sedadla mají speciální potah Scoutline z prodyšné látky ThermoFlux a mikrovlákna Suedia. Oproti tomu volant, páka ruční brzdy a hlavice řadicí páky jsou potaženy kůží.

Středový panel, odkládací přihrádky ve dveřích, vnitřní kliky dveří a prostor pro nohy jsou podsvícené bílým, červeným nebo oranžovým LED-ambientním osvětlením. Nový vůz navíc disponuje i LED-čtecími lampičkami. Na přání může být strop interiéru potažen černou látkou.

Široká paleta barev i pohonu

Škoda Kamiq Scoutline je v nabídce ve všech barvách a s kompletní paletou motorů této modelové řady. Ta zahrnuje tři benzinové motory, jeden naftový motor a motor G-TEC, poháněný zemním plynem (CNG), výkonnostní škála sahá od 66 kW/90 k až po 110 kW/150 k.

Svou premiéru bude mít nová Škoda Kamiq Scoutline v březnu na autosalonu v Ženevě, přičemž na trh bude uvedena v létě 2020.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škoda Kamiq Scoutline: Městské SUV s duší dobrodruha byl publikován 21. ledna 2020 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...