Ceník Škody Kamiq vás mile překvapí!

Ceník Škody Kamiq vás mile překvapí!

Máte v plánu nákup nového vozidla, ale nejste si jisti typem, modelem ani značkou? Nechte si poradit!

KamiqKamiq

Protože nákup nového vozidla patří mezi jedny z nejvýznamnějších životních investic, rozhodně je na místě jej neuspěchat. A zodpovědět si několik důležitých otázek. První se týká jeho hlavního účelu. Je v hledáčku vašeho zájmu vozidlo rodinné, nebo firemní? Jak často jej budete využívat a kde především s ním budete jezdit? Ve městě, na venkově, po dálnicích či silnicích třetích tříd? Kolik osob budete ve voze převážet a jaké nároky máte na zavazadlový prostor?

Myslete na bezpečí

Při výběru vozidla také myslete na bezpečí při jízdě. K té přispívají různé bezpečnostní prvky a systémy, jako je například asistent dodržování a změny jízdního pruhu či systém automatického brzdění Front Assist. Je-li vaší slabou stránkou parkování, zvolte si model s parkovacími senzory, asistenta zaparkování, vyparkování a manévrování. Pokud tíhnete k překračování rychlosti na dálnici, přijde vám vhod tempomat. V interiéru jsou praktické různé boxy, přihrádky, držáky, opěrky a sklápěcí stolky.

Bezpečné rodinné vozidlo? Nová Škoda Kamiq

Buďme ale konkrétní. Pokud sháníte bezpečné rodinné vozidlo do města, skvělou volbou by mohla být nová Škoda Kamiq, která má některé z výše zmíněných bezpečnostních systémů v základní výbavě. Konkrétně se jedná o asistenta rozjezdu do kopce, Front Assist a asistent udržování jízdního pruhu. Svou roli zajisté bude hrát i cena nového automobilu. Tu ovlivňuje celá řada faktorů v čele s typem motoru a spotřebou, výbavou, designem a barvou. Obecně se dá říci, že velmi dobré vozidlo dnes pořídíte už za čtyři sta tisíc korun (například ceník Škody Kamiq obsahuje modely v cenovém rozmezí mezi čtyřmi sty a šesty sty tisíci korun. Velmi lákavý je ovšem i ceník škody Octavia, která může být vaše za necelých půl milionu korun.

Automobil do terénu? Škoda Kodiaq!

Škoda KodiaqŠkoda Kodiaq

Sháníte terénní automobil, který pojme větší počet osob? Zvažte Škodu Kodiaq. Ta je sice ve srovnání se Škodou Kamiq o něco dražší (viz ceník Škody Kodiaq), ale zato se do ní pohodlně vejde až sedm osob. Především však tento model odolá veškerým nástrahám v podobě štěrkových i polních cest a vysokých obrubníků.

Ať jí zvolíte jakýkoliv model, neodmítejte před jeho koupí zkušební jízdu. Ta vám totiž o něm prozradí nejvíce. Tak šťastnou cestu.

Článek Ceník Škody Kamiq vás mile překvapí! byl publikován 26. dubna 2021 v 22.00 v rubrice Novinky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...