Osmý žákovský vůz Škoda: jeho podoba se rýsuje

Tagy:  Osmý žákovský vůz Škoda, žákovský vůz Škoda, Škoda Kamiq relly

Sponzorované odkazy:

Osmý žákovský vůz Škoda: jeho podoba se rýsuje

Osmý žákovský vůz Škoda dostává konkrétní podobu. Poté, co byl projekt z důvodu pandemie Covid-19 zahájen se zpožděním, se 25 žáků Středního odborného učiliště rozhodlo postavit rally verzi modelu Škoda Kamiq.

Během návštěvy v oddělení Škoda Design si studenti vytvořili první skici svého vlastního vysněného vozu, který sami vyvíjí a postaví od prvotního nápadu až po hotový automobil. Poprvé přitom tento projekt Škoda Academy spolupracuje se Škoda Motorsport. Letošní ročník projektu je výjimečný i pro vůz Škoda Kamiq, který tímto v roli žákovského vozu debutuje.

Dvě prvenství

Letošního projektu žákovského vozu se účastní celkem 25 žáků Středního odborného učiliště Škoda Auto, kteří v osmém ročníku projektu oslaví hned dvě premiéry. Díky rozhodnutí postavit rally verzi modelu Škoda Kamiq spolupracují žáci Středního odborného učiliště poprvé v historii projektu se Škoda Motorsport. Dalším prvenstvím je volba kompaktního městského SUV Kamiq jako základu letošního žákovského konceptu. Studenty v sídle společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi tradičně podporují odborníci a zkušení pracovníci z oblastí technického vývoje, designu a výroby.

Skici modelu

Hned na začátku vypracovali žáci v oddělení Škoda Design s velkým nasazením a kreativitou první návrhy a skici svého vysněného vozu. Při práci je podpořil Oliver Stefani, šéfdesigner značky Škoda, a jeho tým. „Rally verze vozu Kamiq představovala pro kreativitu žáků mimořádnou výzvu. Na papír i do projektu vnesli řádu skvělých nápadů“, zdůrazňuje Stefani.

Jiří Hadaščok, koordinátor designu exteriéru Škoda Auto, dal žákům Středního odborného učiliště několik cenných tipů, stejně jako jeho kolegové: "Žáci odvedli vynikající práci. Návrhy odrážejí jejich kreativitu a velké nadšení pro tento projekt“, říká. Nadšená je i žákyně Adéla Nešněrová: „Návštěva v oddělení Škoda Design pro nás byla opravdovým zážitkem. Od zkušených designérů jsme dostali důležité rady a náš vysněný vůz s jejich podporou získal zcela konkrétní podobu.“

Pocta 120. výročí Škoda Motorsport

Studenti zhotovili skici exteriéru a interiéru příštího žákovského vozu Škoda. Návrh ukazuje vůz s mimořádně sportovním charakterem, při jehož vývoji žáky podpořili i odborníci ze Škoda Motorsport. V rámci projektu žákovského vozu premiérová spolupráce se nese v duchu 120. výročí Škoda Motorsport a má být poctou četným závodním úspěchům české značky.

Jedinečný projekt

Projekt žákovského vozu Středního odborného učiliště Škoda Auto v Mladé Boleslavi je v rámci České republiky jedinečný a nabízí budoucím kvalifikovaným pracovníkům možnost prokázat své dovednosti ve spolupráci s výrobou, designem a dalšími odbornými oblastmi. Žáci díky tomu získávají přehled o všech důležitých útvarech společnosti.

Učí se pracovat v týmu a na projektu kombinovat plánování s praktickou realizací včetně prezentace své práce členům představenstva. Žákovský vůz je jedním z nejdůležitějších projektů Škoda Academy, který působivě dokládá vysokou úroveň výuky na Středním odborném učilišti Škoda Auto v Mladé Boleslavi založeném již v roce 1927.

Zdroj info a foto: Škoda Auto

Článek Osmý žákovský vůz Škoda: jeho podoba se rýsuje byl publikován 7. listopadu 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...