Jak si zajistit dokonalý výhled z auta i při špatném počasí?

Jak si zajistit dokonalý výhled z auta i při špatném počasí?

Jako řidiči to jistě známe úplně všichni. Přijde mohutný déšť případně sníh a z jízdy se stává adrenalinový zážitek. Určitě jste tak stejně jako my někdy řešili, jak by se dal problém s viditelností alespoň trochu zmírnit. V rámci dnešního článku jsme se proto zaměřili na možnosti, jež vám zajistí perfektní viditelnost z vozu i při nepřízni počasí.

Tekuté stěrače pro perfektní výhled

Tekuté stěrače jsou dostupným prostředkem, pomocí kterého vytvoříte na svých oknech neviditelný film, jenž ve vyšších rychlostech pomáhá odpuzovat vodu. Díky němu prakticky obyčejné stěrače ani nemusíte zapínat a máte zaručen vynikající výhled z vozu.

Kromě toho pomáhají tyhle stěrače okna chránit před různými kamínky a oděrkami, které ze silnice často odskakují a mohou sklo poškrábat. Tekuté stěrače jsou také vynikajícím pomocníkem v zimě, kdy potřebujete rychle odjet bez nutnosti škrábání námrazy. Vrstva vytvořená kvalitními tekutými stěrači totiž nenamrzá.

Leštička se dá použít i na světla

Výhled z auta samozřejmě není dán pouze okny, ale také správným osvětlením toho, co se před vámi nachází. Především u starších modelů aut bývají zašlá světla velkým problémem, který může zásadně ovlivnit viditelnost jak za špatného počasí, tak i v noci. Tento problém však můžete šikovně vyřešit pomocí leštičky na auto, jež rozhodně není určena pouze na karosérii. Při výběru leštičky se vždy zaměřujte na tyto parametry:

  • Typ,
  • Velikost kotouče,
  • Váha,
  • Počet otáček,
  • Výkon.

Důležitým parametrem při leštění světel je také výběr správné leštěnky i leštícího kotouče, který by měl být velmi jemný, aby nedošlo k poškození svítidel. Pro kompletní ošetření světlometů je dobré po jejich vyleštění nanést také ochrannou vrstvu z nano vosku, jež ještě prodlouží jejich životnost a chrání je před poškrábáním. Zdroj obrázku: SevyStocks / Shutterstock.com

Článek Jak si zajistit dokonalý výhled z auta i při špatném počasí? byl publikován 27. listopadu 2022 v 00.00 v rubrice Informace. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...