Hyundai ix55 - pohodlí ve velkém balení

Tagy:  Hyundai, ix55, SUV, auto, luxusní, prostor, cena, výbava

Sponzorované odkazy:

Hyundai ix55 - pohodlí ve velkém balení

Hyundai ix55 je vlajková rok korejské automobilky. Zhruba před dvěma lety nahradila v nabídce Hyundaie model Terracan. Plní roli největšího SUV značky, zařadilo se nad model ix35 a stárnoucí Santa Fe. Původně byl vyvinut pro americký trh, kde se prodává pod názvem Veracruz. Jeho evropská verze však na sebe nenechala dlouho čekat a je překvapivě velmi dobře přepracovaná dle evropských požadavků na tužší a pevnější podvozek, nižší spotřebu paliva a lepší kvalitu materiálů.

Zdroj: www.hyundai.czZdroj: www.hyundai.cz

Za přiměřené peníze hodně muziky

Že se jedná o skutečného mastodonta je jasné již na první pohled. Pohled na konkrétní čísla nás v tom ještě utvrdí. Rozměry vozu 4840 × 1945 × 1750 mm a rozvor náprav 2805 mm předurčují ohromnou vnitřní prostornost. Interiér je nesmírně vzdušný, své místo zde najde dokonce 7 cestujících. Přední sedadla jsou možná až příliš rozměrná. Palubní deska se tvarově nevymyká současnému trendu hyundaiů, je však velmi kvalitně zpracovaná. Seznam standardní výbavy je velmi dlouhý a když už si chcete za něco připlatit, narazíte na přiměřené ceny výbavy. Základní cena vozu činí 899 tisíc korun. Ano, částka je to vysoká, ale berme v úvahu, že mezi přímé konkurenty patří třeba BMW X5 nebo Audi Q7.

Jediný motor a převodovka v nabídce

Někoho může překvapit, že v nabídce verzí najde pouze jediný motor, který je spjatý navíc výhradě s šestistupňovou automatickou převodovkou. Pravda, v evropských měřítkách nevídané. Zkuste si ale pro tento kolos představit lepší pohonné ústrojí než třílitrový turbodiesel s automatem. Jeho 176 kw a 450 Nm bohatě postačuje ve všech jízdních situacích. Slabší motor by nedokázal vozu udělit důstojnou dynamiku, silnější by už byl zase vzhledem ke komfortnímu naturelu vozu zbytečný. A o tom, jak častého zákazníka čerpacích stanic z Vás udělá kombinace silného benzinového motoru, ohromných rozměrů a hmotnosti vozu, automatické převodovky a pohonu všech kol, se raději zmiňovat nebudu. Proto lze výběru motoru jen a jen zatleskat. V praxi budete jezdit kolem devíti litrů, pod kapotou bude ševelit šestiválec, pod plynem zůstane přirozená rezerva výkonu na předjíždění. Bravo!

Sametová jízda

Že tento vůz nevznikl pro sportovně založené řidiče je jasné. Těm, kdo vyhledávají pohodlí na dlouhých cestách ale vykouzlí úsměv na rtu. Odpružení je naladěné komfortně, zachovává ale dobré jízdní vlastnosti. Převodovka řadí jemně, téměř neznatelně. K tomu ten sametový a úsporný šestiválec – ideální polykač dálničních kilometrů.

Zdroj: www.hyundai.czZdroj: www.hyundai.cz

Článek Hyundai ix55 - pohodlí ve velkém balení byl publikován 1. září 2011 v 00.00 v rubrice Auta. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...