Dovolená? Se střešním boxem uvezete více

Tagy:  střešní box, dovolená, přeprava zavazadel, prostor, cestování

Dovolená? Se střešním boxem uvezete více

Začíná léto a s ním spojené dovolené. Tu a tam se stane, že je potřeba s sebou sbalit více věcí, než kolik se vejde do auta. Vzpomínky na kufry připevněné k zahrádce na střeše Škody 100 jsou minulostí, moderní řešení je krásné a elegantní. Kufr navíc už manželce rozmlouvat nemusíte.

Moderní střešní boxy jsou nejen elegantní, ale rovněž aerodynamické, vyráběné v několika barevných variacích a díky tomu vypadají skvěle snad na každém autě. Například střešní boxy na osobní auta od italské firmy Junior jsou vyrobeny z kvalitních materiálů jako je ABS (Akrylonitril-butadien-styren vyznačující se mimořádnou zpracovatelností, vzhledem, vynikající rozměrovou stálostí a vysokou pevností v rázu) nebo polystyrenu s ochranou proti UV záření. Uvezou až 75 kilo, přičemž byl při vývoji kladen důraz na praktické využití vnitřního prostoru.

Střešní box Junior Altro 460 vypadá skvěle a jeho cena není nijak astronomická. Foto: www.tazne.czStřešní box Junior Altro 460 vypadá skvěle a jeho cena není nijak astronomická. Foto: www.tazne.cz

Aby se cestou nic z boxu neztratilo a ani se do něj na parkovišti nedostal nikdo jiný než majitel zabezpečuje centrální tříbodový zámek, dále mají boxy také pružinové vzpěry a rychloupevňovací systém UltraRapid pro snadnou montáž na střešní nosiče. Pro cestující je pozitivní, že střešní boxy mají při jízdě minimální aerodynamický hluk a ani nejsou moc těžké. Rozměry jsou různé, ale obvykle je délka pod dva metry, šířka okolo 80 centimetrů a výška asi poloviční.

Pro obyčejné cesty za dovolenou…

Kdo chce co nejvíce ušetřit palivo a má rád italský design, může zvolit novinku, střešní box Junior Altro 460. Ten díky vynikajícím aerodynamickým vlastnostem minimalizuje odpor vzduchu a tím pozitivně ovlivňuje spotřebu vozu. K jeho upevnění na střechu ani není potřeba nářadí a s hmotností 18 kg by montáž neměla činit větší problém ani ženám. Cena lehce přesahující pět tisíc není nijak přehnaná a za ten komfort a možnost sbalit si více věcí to jistě stojí.

…i pro ty nejnáročnější motoristy

Prémiový produkt nejvyšší kvality je ale rovněž novinka, střešní box Mont Blanc Aero 450 pocházející ze Švédska. Tento box má objem 390 litrů a lze v něm najít o popruhy pro zajištění zavazadel uvnitř. Díky duálnímu otevírání lze box otevírat z obou stran a vůz s ním na střeše může jet až 120 km/h. Standardně se nabízí v černé barvě, která časem nemění odstín, ale kdo má zájem, může dostat tento box i v bílé. Vyšší kvalita se ale odráží i v ceně, která již přesahuje dvacet tisíc.

Článek Dovolená? Se střešním boxem uvezete více byl publikován 10. června 2013 v 14.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...