Vážení vozidel: Moderní váhy umí „kouzlit“

Tagy:  váhy na auta, pokrok, moderní, vstřikovače, rychlospojky

Vážení vozidel: Moderní váhy umí „kouzlit“

Kamiony toho uvezou rozhodně dost, nicméně přesně určit, kolik mají naloženo, je běžným pozorováním nemožné. V této situaci pomohou váhy a ty moderní pracují rychle a přesně. Nicméně pokrok jde kupředu i v jiných oblastech a nejen váhy dnes umí věci, které by se ještě nedávno zdály jako sci-fi…

Počítač ví vše a hned

I do oblasti automobilového průmyslu proniká výpočetní technika a vážení vozidel pochopitelně nestojí stranou. Naložený kamion přejede přes můstek a vážení je ihned vyhodnoceno počítačem. A hned jsou na světě všechny informace, které uživatel potřebuje. Je sice třeba najíždět pomalu, ale na druhou stranu existují i váhy, na kterých není nutné zastavit, umí vážit i za jízdy.

Využití je různorodé – díky propojení s počítačovým programem lze kontrolovat dodávky materiálů v podnicích, nebo zda kamion nepřekračuje maximální povolené zatížení. A to bývá v Česku poměrně častý jev. Lepší typy umí vyhodnotit i nerovnoměrné zatížení levé a pravé strany kamionu.

Obchodování se stavebninami, pískovny, lomy, obalovny nebo skládky odpadů – tam všude najde váha na kamiony své využití. Robustní váhy pak mohou najít uplatnění u bran na výběr elektronického mýta nebo v logistických centrech, kde vozidla na vjezdu nejezdí rychleji než 50 km/h.

Rychle a snadno zvážit kamion není pro moderní váhy problém. Foto: Martin SingrRychle a snadno zvážit kamion není pro moderní váhy problém. Foto: Martin Singr

Hlavními klady jsou nízké provozní náklady, rychlá práce s počítačem, váživost pohybující se až v desítkách tisíc kilogramů a vysoká spolehlivost. Díky čipovým kartám a zavedení do evidence může navíc vše ovládat řidič a není potřeba další pracovní síly. Údržba je také poměrně jednoduchá a váhy s topným kabelem vyhřívání netrpí ani v mrazu. A když už přeci jen nastane problém, není těžké obrátit se na servis vah. Kontakt je na tomto odkazu.

Pokrok nezastavíš

Ostatně nejen váhy, i jiné součástky automobilů a kamionů prochází vývojem. Například rychlospojky ulehčující práci nebo vstřikovače pro kamiony, které nejsou v obchodech úplně standardním zbožím, ale lze je snadno pořídit například v e-shopu tirshop.sk pomáhají řidičům z povolání zvládat svou profesi o něco příjemněji. Jen je potřeba při shánění náhradních dílů vědět, co vlastně potřebujete. To je zatím oblast, na kterou jsou počítače krátké…

Článek Vážení vozidel: Moderní váhy umí „kouzlit“ byl publikován 30. ledna 2014 v 19.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...