Nový Citroën C3 Aircross

Tagy:  Nový, 2017, Citroën C3 Aircross

Sponzorované odkazy:

Nový Citroën C3 Aircross

Je to kompaktní SUV nové generace s výrazným charakterem. Díky svému unikátnímu tvaru a velkorysým rozměrům působí silně a svěže.

Tvar vozu má atributy robustního a bezpečného SUV. Citroën C3 Aircross na první pohled upoutá jedinečným tvarem, když kompaktní a vysoký vůz má délku 415 cm, šířku 176 cm a výšku 164 cm s rozvorem 260 cm. Proto nabízí krásné proporce a dynamické linie s krátkou a současně vysokou kapotou, karoserie je horizontálně dobře vyvážená, a vepředu i vzadu upoutá světelný podpis.

C3 Aircross dobře sedí na kolech s velkým průměrem a k dynamickému stylu SUV přispívají široké blatníky a zesílené spodní části nárazníku. Přední část vozu je s dvouúrovňovými světly, když v horní části jsou to denní světla s LED diodami spojená s dvojitou chromovanou lištou a spodní část tvoří světlomety ve tvaru zaoblených čtverců s barevnou lištou kolem a mlhová světla. Uprostřed je široký vstup vzduchu, a ve spodní části vše podtrhuje zesílená spodní část nárazníku.

Na zadní straně upoutají výrazná „ramena“, která zvýrazňují šířku a propracovaný charakter SUV. Zadní světla s 3D efektem jsou sladěna s černě lesklými prvky na dveřích zavazadlového prostoru. Velký zadní nárazník s ochrannou lištou odkazuje na přední část vozu a opět potvrzuje robustnost a ducha SUV.

Nový Citroën C3 Aircross je opatřen na boku širokými blatníky na úrovni podběhů kol a černými prahovými lištami. Zadní postranní okénka, která se objevila již v koncepčním voze C-Aircross, jsou z polykarbonátu a vytvářejí dojem žaluzií, zakrývajících pohled do vozu, aniž by přitom bránily vstupu světla.

SUV dostalo k dobru 8 odstínů karoserie – Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Sable, Spicy Orange, k tomu 4 odstíny střechy pro dvoubarevné kombinace, a navíc 4 balíčky Pack Color – oranžová, šedá, bílá, černá. Dle přání lze oživit klasické odstíny či změkčit kontrasty. Na výběr je rovněž několik typů kol – kolekce stylizovaných 16" disků nebo 16" a 17" litá kola s diamantovým výbrusem.

Úpravy na míru nabízí i kabina nového C3 Aircross, kde je na výběr 5 rozdílných stylů. Design interiéru se inspiroval různými světy, jako je například svět módy nebo nábytkářství. Používá propracované detaily a různé textury na palubní desce. Díky sladění barev a materiálů, ozdobným dveřním panelům, barevným prvkům na volantu, větrákům či čalounění sedadel vznikají dosud zajímavé a netradiční styly

C3 Aircross má vysokou světlou výšku a velká kola. Vůz zvládá dobře každý terén díky funkci díky Grip Control® se systémem Hill Descent Assist. Se systémem Grip Control® umožňuje jízdu za jakýchkoliv podmínek, specifickými 16" nebo 17" pneumatikami Mud & Snow nabízí opravdu všestranné řízení a je určen pro jakýkoliv typ silnice, bez ohledu na podmínky a povrch.

Se systémem Grip Control® je spojena funkce Hill Assist Descent, která auto udrží v nízké rychlosti i na velmi strmých svazích. Tato technologie umožňuje zachovat dráhu vozu a snižuje riziko proklouznutí při cestě dolů. Je vybaven tříválcovými motory PureTech s nejnovějšími technologiemi s vysokou reakceschopností a nízkou spotřebou paliva a emisí. Rovněž motory BlueHDi přinášejí potěšení z jízdy, úspornost a šetrný přístup k životnímu prostředí.

Nové kompaktní SUV Citroën C3 Aircross je v nejvýkonnější verzi k dispozici s motorem PureTech 130 s manuální šestistupňovou převodovkou BVM6. Motor PureTech 110 je nabízen s manuální převodovkou (PureTech 110 BVM), ale je k dispozici i s automatickou převodovkou EAT6 nabízející maximální pohodu a komfort (PureTech 110 EAT6). Základní verze výbavy zahrnuje motor PureTech 82 s manuální převodovkou. Také v dieselu je vůz k dispozici s manuální převodovkou a motory BlueHDi120 BVM6 a BlueHDi 100 BVM.

Vůz C3 Aircross má zavazadlový prostor o objemu 410 litrů, a ten se může díky posuvné lavici (v maximální poloze vepředu) zvětšit na 520 litrů, po sklopení zadních sedadel je celková kapacita 1289 litrů. Praktický Citroën C3 Aircross je také opatřen zatažitelným krytem zavazadlového prostoru, který lze vertikálně uložit za zadní sedadlo, aby bylo možné převážet vysoké předměty. Dalším prvkem umožňujícím získat rovnou podlahu i se sklopenými opěradly zadních sedadel je podlaha zavazadlového prostoru, která má dvě možné polohy.

Pro vůz C3 Aircross je typická především velká boční prosklená střecha umožňující výhled v úhlu 360° a vynikající jas. C3 Aircross nabízí rovněž pohled na oblohu přes střešní okno, které lze otevřít a současně je zcela panoramatické. Okno má elektrické sekvenční ovládání, je opatřeno protisluneční clonou a světelnou lištou z LED diod. Dalším způsobem, jak upravit úroveň jasu v interiéru, jsou protisluneční clony na zadních bočních oknech.

Nový Citroën C3 Aircross, obsahuje intuitivní technologie, které zajistí klid a bezpečnost jízdy.

  • Hands-free přístup a startování
  • Head-up displej s barevným zobrazením
  • Zpětná parkovací kamera se systémem Top Rear Vision
  • Park Assist
  • Nouzové automatické bzrdění Active Safety Brake
  • Systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu: předchází rizikům spojeným s ospalostí nebo nepozorností řidiče
  • Systém sledování mrtvého úhlu
  • Systém rozpoznání dopravního značení s doporučenou rychlostí
  • Automatické přepínání dálkových světel
  • Varování před snížením pozornosti řidiče
  • Coffee Break Alert
  • Grip Control® + Hill Assist Descent
  • 7" dotykový displej s bezdrátovým nabíjením telefonu
  • Funkce Mirror Screen s technologiemi Android Auto, Apple Car Play™ a MirrorLink®
  • Citroën Connect Nav, 3D on-line navigace s hlasovým ovládáním
  • Citroën Connect Box s balíčky Pack SOS a Assistance

Kompaktní SUV nové generace se bude vyrábět v továrně ve španělské Zaragoze a na evropský trh bude uvedeno ve druhé polovině roku 2017. Cena bude teprve oznámena.

Zdroj foto: Citroën

Článek Nový Citroën C3 Aircross byl publikován 13. července 2017 v 00.00 v rubrice Auta, Novinky a Značky aut. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...