Škoda Karoq jde do prodeje, bude úspěšná?

Tagy:  Škoda, Kodiaq, Karoq, SUV, novinka, úspěch, růst, Kvasiny

Škoda Karoq jde do prodeje, bude úspěšná?

Po úspěšné předprodejní fázi se Škoda Karoq dostává do prodeje a zákazníci mají rovněž možnost využít nabídku testovacích jízd. Kompaktní SUV je nejnovějším modelem mladoboleslavské značky a vše nasvědčuje tomu, že naváže na úspěchy svého většího sourozence, Škody Kodiaq.

Novinku domácí automobilky lze vyzkoušet u všech 184 autorizovaných partnerů v České republice. Nová Škoda Karoq, kterých bylo již v předprodejní fázi objednáno více než 3 500, nabízí řadu praktických a stylových doplňků. Z dosud objednaných automobilů byly téměř dvě třetiny s nejvyšší výbavou Style.

Nejčastěji objednávaným motorem pak byl dle informací automobilky zážehový 1,5 TSI se systémem vypínání válců ACT o výkonu 110 kW, následovaný vznětovým motorem 2,0 TDI (110 kW) a novým úsporným a dynamickým motorem 1,0 TSI o výkonu 85 kW. Celkově v objednávkách mírně převažují benzinové motorizace (56 %), pohon všech kol zvolilo téměř 40 % zájemců. Další zájemce by měly přesvědčit testovací jízdy s tímto vozem, které již pár dní automobilka nabízí.

Nová Škoda Karoq byla již v předprodeji oblíbená, objednalo se přes 3 500 vozů. Foto: www.auto-poly.czNová Škoda Karoq byla již v předprodeji oblíbená, objednalo se přes 3 500 vozů. Foto: www.auto-poly.cz

Podle všeho by měl i v dalších měsících pokračovat ziskový růst, jehož důležitým prvkem dosud bylo jiné SUV, totiž Škoda Kodiaq. „SUV-ofenzíva se nyní začíná naplno projevovat. Kodiaq je zákazníky výborně přijímán. Nyní přihazujeme další trumf v podobě menšího bratra, modelu Škoda Karoq,“ uvědomuje si předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier. Od uvedení na trh v letošním roce do konce září bylo dodáno zákazníkům 61 600 těchto vozů. O obou těchto SUV se lze více dozvědět například na webu www.auto-poly.cz nebo v jednom z našich starších článků.

Škoda Kodiaq byla trefa do černého, vozy SUV jsou v současné době velmi oblíbené. Foto: www.auto-poly.czŠkoda Kodiaq byla trefa do černého, vozy SUV jsou v současné době velmi oblíbené. Foto: www.auto-poly.cz

Zájem o nové SUV je dokonce tak velký, že automobilka nestíhá vyrábět – Škoda Karoq se začala vyrábět na konci letošního července v Kvasinách na Rychnovsku, odkud vyjíždí i Kodiaq. Nicméně na začátku příštího roku by se měla rozeběhnout výroba také v Mladé Boleslavi, jak informuje článek na webu idnes.cz. Vozy kategorie SUV zkrátka táhnou a Škoda se s jejich nabídkou trefila do černého. Zdá se, že na silnicích budeme potkávat stále více těchto „velkých“ vozů s okřídleným šípem na kapotě.

Článek Škoda Karoq jde do prodeje, bude úspěšná? byl publikován 31. října 2017 v 11.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...